Se inchid din nou barurile, restaurantele si targurile din Timisoara si alte 26 de localitati din Timis, din cauza coronavirus

Se inchid din nou barurile, restaurantele si targurile din Timisoara si alte 26 de localitati din Timis, din cauza coronavirus

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Măsuri drastice au fost luate, în această seară, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, ca urmare a creșterii alarmante a numărului de cazuri cu noul coronavirus.

Astfel, reprezentanții instituției au anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că în 27 de localități din județul Timiș, inclusiv în Timișoara, unde a fost depășit pragul de 1,5/1000 de locuitori, începând de astăzi, pe o perioadă de 14 zile, se suspendă activitățile cu publicul în interiorul clădirilor a tuturor operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, operatori de tipul restaurantelor, săli de evenimente, cafenelelor. Restaurantele mai pot funcționa doar în regim take away (la pachet) și livrare la domiciliu. Se exceptează de la această prevedere activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare pentru clienții cazați în aceste unități.

Totodată, a fost suspendă și activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor din interiorul clădirilor.

De asemenea, pe întreg teritoriul județului Timiș s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție, pe toată perioada stării de alertă, în spațiile publice deschise, astfel încât să acopere nasul și gura, respectiv: pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ, în piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții și societăți comerciale, stații de transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităților și falezele (malurile râurilor) din interiorul localităților, parcările și zonele de agrement adiacente centrelor comerciale și mall-uri, în intervalul orar 06.00 – 24.00. Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Totodată, a fost suspendată și activitatea sălilor jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepția agențiilor de pariuri și loto unde se eliberează bilet.

De asemenea, tot pe o perioadă de 14 zile, a fost suspendată și activitatea din piețele comerciale (cu excepția piețelor agroalimentare) târguri și oboare, activitatea cinematografelor, activitatea cu publicul a instituțiilor de spectacole, precum și organizarea de concerte și evenimente culturale în aer liber.

Această hotărâre se aplică unui număr de 27 de localități în care rata de infectare la mia de locuitori depășește 1,5. Și anume, este vorba de: Buziaș – 2,86, Făget – 1,84, Sânnicolau Mare – 2,34, Belinț 1,63, Dudeștii Noi- 3,78, Dudeștii Vechi – 1,6, Dumbrăvița – 2,18, Găvojdia – 2,44, Ghiroda – 2,15, Ghizela – 1,74, Giroc – 2,28, Moșnița Nouă- 2,21, Șag – 1,69, Saravale – 2,34, Teremia Mare – 1,70, Valcani 1,57, Timișoara – 1,91, Cenei – 1,63, Coșteiu – 1,8, Foeni – 5,74, Iecea Mare – 2,21, Jamu Mare – 1,66, Jebel – 3,26, Pesac – 2,97, Pișchia- 1,56, Sânandrei – 1,86 și Secaș 2,87.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *