Se extinde Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Timisoara, cu bani europeni

Se extinde Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Timisoara, cu bani europeni

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Pacienții din vestul țării care au urgent nevoie de îngrijiri medicale vor putea fi tratați mai eficient în cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Astăzi, a fost semnat contractul privind modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, precum și dotarea acesteia cu echipamente medicale moderne. Valoarea proiectului este de 5,1 milioane de lei, din care jumătate din bani vin de la Uniunea Europeană, 48% de la bugetul de stat și restul de 2% reprezintă alocarea din partea CJ Timiș.

La momentul acesta a fost finalizată licitația și semnăm contractul de proiectare și execuție. Valoarea contractului este de 5,1 milioane de lei, inclusiv TVA. După semnarea contractului, vom da ordinul de începere a proiectării și bineînțeles la momentul finalizării proiectării, execuția propriu-zisă. Durata efectivă a acestei investiții este de 24 de luni”, a spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara, a explicat că în fiecare an, aproximativ 74.000 de pacienți sunt tratați, fiind nevoie de o extindere a paturilor.

Investiția vizează trei aspecte importante: o creștere cu aproximativ 25% a numărului de posturi de lucru unde putem să asistăm pacienții; crearea unui circuit mai funcțional în ceea ce privește triajul pacienților; de a asigura confort pacienților și aparținătorilor pe parcursul șederii lor în Unitatea de Primiri Urgențe. Mutarea spațiilor administrative care sunt în actualul spațiu al UPU va permite crearea a încă șase posturi de lucru. UPU asistă undeva în jur de 74.000 de pacienți într-un an. Este mult să faci asta pe un număr de 24 de posturi de lucru pe care le avem disponibile în acest moment. Spațiul actual s-a dovedit a fi ineficient. Ca urmare a implementării acestui proiect, vom avea un flux mai eficient al pacienților”, a spus Mihai Grecu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *