Se colectează deșeurile periculoase zona 1 rural

Se colectează deșeurile periculoase zona 1 rural

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0

Începând cu 23 octombrie 2020 cetățenii din localitățile Bucovăț, Parța, Variaș, Sânandrei, Săcălaz, Șandra, Iecea Mare, Mașloc, Pișchia, Fibiș, Cărpiniș, Cenei, Checea, Foieni, Otelec, Uivar, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvăz, Peciu Nou pot depune prin aport voluntar deșeurile periculoase în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos.

Campania de colectare deșeuri periculoase este organizată de RETIM Ecologic Service SA și ADID Timiș și se desfășoară în perioada 23 octombrie – 23 noiembrie 2020.

DEŞEURILE PERICULOASE sunt: ambalaje care conţin reziduuri de substanţe pericu­loase sau sunt contaminate cu substanţe periculoase; ambalaje metalice care conţin o matrica poroasă solidă formată din materiale periculoase (ex. azbest), in­clusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanţi, materiale fil­trante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in altă parte); materiale de lustruire şi îm­brăcăminte de protecţie contaminate cu substanţe periculoase; vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoase; baterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii şi acumulatori nesortate conţinând aces­te baterii; solvenţi, acizi, alcali; uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile; de­tergenţi cu conţinut de substanţe pericu­loase; butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu conţinut de substanţe peric­uloase; deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase; pesticide; deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solvenţi organici sau alte substanţe periculoase.

ATENŢIE!

  • Deșeurile periculoase nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.)!
  • Nu se colectează în cadrul acestei campanii deșeurile electrice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, computere, etc.)!

Deșeurile periculoase se păstrează în gospodărie până în momentul aducerii voluntare la punctul de colectare și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.

UNDE şi CÂND se pot preda deşeurile periculoase

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *