Se circulă pe patru benzi pe Bulevardul Cetății, dar în condiții de șantier

Se circulă pe patru benzi pe Bulevardul Cetății, dar în condiții de șantier

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Primăria Timișoara vine cu o veste excelentă pentru șoferi! Începând de luni, pe B-dul Cetății, de la intersecția cu Calea Torontalului până la cea cu Calea Bogdăneștilor, se circulă din nou pe patru benzi. Momentan, circulația se desfășoară în condiții de șantier, până la turnarea ultimul strat asfaltic.

Instituția amintește că derulează un amplu proiect de investiții pe Bulevardul Cetății, cu o valoare totală de peste 80 de milioane de lei, TVA inclus. Zona proiectată cuprinde traseul care se desfăşoară pe Bulevardul Cetăţii, de la intersecţia cu Calea Bogdăneştilor până la intersecția cu Calea Torontalului, inclusiv bucla de întoarcere.

Prin acest proiect se modernizează întregul ansamblu rutier şi liniile de tramvai, inclusiv reţelele edilitare stradale, subterane şi supraterane de pe B-dul Cetății. Este prevăzută amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete şi de zone verzi. Astfel, se vor reduce substanţial emisiile de poluanţi în atmosferă, praful, nivelul de zgomot şi implicit va crește confortul. Calitatea vieții și siguranţei circulaţiei, pentru locuitorii de pe Cetății, dar și pentru cei care tranzitează zona”, a transmis Primăria Timișoara.

De asemenea, Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a anunțat că și tramvaiele vor putea circula pe B-dul Cetății, de la începutul lunii noiembrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *