Se caută fonduri pentru ca elevi din Timișoara să participe la un concurs în America, organizat de NASA

Se caută fonduri pentru ca elevi din Timișoara să participe la un concurs în America, organizat de NASA

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Timișorenii cu inimă mare sunt încurajați de către Inspectoratul Școlar Timiș să facă o faptă bună pentru opt elevi și un dascăl de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” care s-au calificat în finala unui concurs oganizat de NASA.

Concursul este unul de programare și se numește “Zero Robotics”, în cadrul căruia elevii timișoreni au programat mici roboți aflați pe Stația Spațială Internațională. Finala competiției are loc în Boston, SUA, între 11 și 12 ianuarie, însă organizatorii nu asigură fondurile necesare deplasării, fiind nevoie de o sumă de aproape 10.000 de euro.

Persoanele care doresc să contribuie pentru ca acești elevi de nota 10 să participe la finala concursului pot face donații în conturile Asociației Banat IT.

Pe lângă echipa de la Liceul “Grigore Moisil”, alte două echipe de la Colegiul Național Bănățan și Colegiul Național “C. D. Loga” au șansa să participe la finala competiției, însă la Torino, după ce au ajuns în semifinala concurului. Pentru deplasarea elevilor, câte cinci în fiecare echipă, este nevoie de încă 12.000 de euro.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *