Se amenajează strada Cezar din centrul Timișoarei, recuperată din mâinile romilor

Se amenajează strada Cezar din centrul Timișoarei, recuperată din mâinile romilor

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Primăria Timișoara a început amenajarea str. Cezar din centrul orașului, care leagă Bulevardul Loga de Parcul Copiilor. Strada ocupată ilegal de două clanuri de romi celebre, printr-o serie de construcții fără autorizații, va fi transformată, în următoarea perioadă, în stradă cu acces pietonal și velo și zone verzi. După eliberarea zonei de molozul rezultat în urma demolării clădirilor ilegale, astăzi au început operațiunile de amenajare a viitoarei zone pietonale, după care vor fi pregătite zonele pentru plantări.

Redăm strada Cezar timișorenilor și refacem legătura istorică dintre bulevardul Loga și Parcul Copiilor. De fapt, aceasta este miza luptei noastre de recuperare a terenurilor și clădirilor orașului: să le dăm înapoi timișorenilor, așa cum e normal cu domeniul public”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Prin dispoziția primarului Dominic Fritz, pe strada Cezar au fost demolate  două clădiri, trei alei pietonale, două garduri de împrejmuire din zidărie, poartă de acces auto și un gard frontal. Toate aceste construcții ridicate fără autorizații au fost desființate pe cheltuiala contravenienților, potrivit legislației în vigoare.

Tot pe B-dul Loga, aceleași familii au intrat în posesia unora dintre cele mai impunătoare clădiri prin cumpărarea de drepturi succesorale, moștenitori inventați sau presiuni asupra proprietarilor. Primăria a recuperat vila istorică de la numărul 52.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *