Scuze pentru mesajele Ro Alert din miez de noapte, transmise în Timiș

Scuze pentru mesajele Ro Alert din miez de noapte, transmise în Timiș

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

ISU Timiș vine cu precizări referitoare la mesajele transmise prin sistemul Ro Alert. O eroare a făcut ca mulți dintre timișeni să primească mesaje Ro Alert la diferite ore din zi și din noapte. Conform ISU Timiș acțiunea de anulare a primului mesaj a fost efectuată și de la nivel central, însă fără succes.

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la mesajele transmise prin sistemul RoAlert la nivelul județului Timiș, facem următoarele precizări:

În data de 26 octombrie 2020, în urma unei analize a situației privind rata îmbolnăvirii cu noul coronavirus la nivelul județului Timiș, la propunerea inspectorului șef, prefectul județului Timiș a aprobat hotărârea de a se transmite un mesaj de informare publică cu ajutorul sistemului RoAlert. Scopul mesajului a fost de a anunța cetățenii județului Timiș, dar și pe cei care tranzitează județul, că rata de infectare cu COVID 19 la nivelul județului Timiș a depășit 3 la 1000 de locuitori. A fost stabilit ca mesajul să fie transmis în intervalul orar 16:00-20:00. Însă, dintr-o eroare, personalul din cadrul dispeceratului a introdus o perioadă mai mare de transmitere a mesajului. Pentru remedierea acestei erori, operatorul din dispeceratul ISU Timis a revenit cu un mesaj de actualizare a alertei transmise inițial, în sensul corectării perioadei de valabilitate. Din cauze tehnice investigate în prezent, mesajul de actualizare nu a fost recepționat de unele celule aparținând anumitor operatori de telefonie mobilă. Aspectul a avut drept consecință transmiterea repetitivă a mesajului emis inițial. În urma constatării erorii, acțiunea de anulare a primului mesaj a fost efectuată și de la nivel central, însă fără succes. Ne cerem scuze de la cetățenii județului nostru pentru disconfortul creat și îi asigurăm că autoritățile competente depun permanent eforturi pentru asigurarea stabilității sistemului și funcționării acestuia la parametri optimi“, transmite ISU Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *