Scriitorul Andrei Pleșu, în fața timișorenilor, la UVT

Scriitorul Andrei Pleșu, în fața timișorenilor, la UVT

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Universitatea de Vest din Timișoara îl are ca invitat pe intelectualul Andrei Pleșu în cadrul seriei de conferințe „La UVT, Cultura este Capitală!”. „Abisuri tematice. Ce întrebări își mai pun astăzi cercetătorii umaniști?” este tema pe care o propune scriitorul, filosoful și criticul de artă marți, 22 noiembrie, de la ora 18:00, în Aula Magna.

Conferința va aborda într-un mod captivant particularitățile naturii umane și va naște precis multe întrebări și subiecte pentru conversații viitoare. Moderatorul evenimentului va fi scriitorul și criticul literar Mircea Mihăieș.

Andrei Gabriel Pleșu este un scriitor și eseist român, estetician și istoric al artei, stilist al limbii române. A fost ministrul Culturii (28 decembrie 1989 – 16 octombrie 1991) în Guvernul Petre Roman și ministrul Afacerilor Externe în Guvernul Radu Vasile (29 decembrie 1997-22 decembrie 1999).

E de fiecare dată o mare bucurie când Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara devine gazda unor personalități remarcabile precum domnul Andrei Pleșu. Subiectul ales este unul savuros, ce ne va stârni pofta de cunoaștere și ne va invita la reflecție. Sperăm ca publicul timișorean să dea în număr cât mai mare curs invitației noastre la o conferință ce va fi, cu siguranță, memorabilă”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Evenimentul face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *