Școala online – unica soluția fără coronavirus, în Timiș

Școala online – unica soluția fără coronavirus, în Timiș

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Consiliului Județean al Elevilor Timiș mizează pe școala online sau hibridă, pentru siguranța copiilor, a profesorilor și a familiilor acestora, începând din 14 septembrie, pentru a se evita infecțiile cu coronavirus.

În contextul actual școala online, pentru că cea fizică este mult prea riscantă când există un număr așa mare de cazuri de COVID19. Cea mai bună soluție ar fi varianta hibrid, unde se întâlnesc ambele tipuri de predare și astfel se respectă și măsurile de precauție la școală (distanțare socială și igienizare constantă). Începerea școlii într-un context atât de special necesită o mobilizare foarte mare din partea tuturor școlilor din județ. Ne îngrijorează faptul că unitățile de învățământ nu vor avea capacitatea necesară pentru a găzdui toți elevii. Pe lângă acestea, trebuie ca și elevii să fie implicați în luarea deciziilor de la nivelul Consiliului de Administrație și să se asigure echipamente sanitare în fiecare unitate de învățământ preuniversitară”, spune Alexandra Trușcă, președinta CJE Timiș.

Pentru a se evita dezastrul și dramele nesfârșite din cauza coronavirusului și profesorii preferă școala online. De fapt, dacă părinții țin la copiilor lor și la propriile familii, iar DSP Timiș nu dorește o extinderea îngrozitoare și fără control a pandemiei în Timișoara și în județul Timiș, soluția este școală online de acasă. Asta până apare vaccinul, la sfârșitul anului 2020 -începutul anului 2021.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *