Școala nr. 2 din Timișoara, inclusă în proiectul internațional Săptămâna europeană a sportului

Școala nr. 2 din Timișoara, inclusă în proiectul internațional Săptămâna europeană a sportului

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Școala nr. 2 de pe strada Mureș nr. 8 din Timișoara a fost inclusă în proiectul internațional Săptămâna europeană a sportului, a cărei deschidere va avea loc în 23 septembrie, la Viena. Prin urmare, două echipe de bicicliști una din Olanda și alta din Grecia au pornit spre capitala Austriei.

Marți 11 septembrie, după amiaza, bicicliștii eleni au poposit pe terenul de sport al unității de învățământ. Ei au fost întâmpinați de elevi și de conducerea școlii, în frunte cu prof. Alina Miuț. Dimineață au mai fost organizate două acțiuni sportive la nivelul primar și alta la nivel preșcolar. Cu acest prilej, marți, după masă, au fost organizate trasee de biciclete, de role și de trotinete la care au participat zeci de elevi. “Am extins ațiunea să fie și pe role, să nu fie exclusiv pe bicicletă. Scopul este promovarea mișcării, viața sănătoasă și practicarea sportului în rândul elevilor, dar și solidaritatea la nivel european”, a spus Diana Stein, profesor la Școala nr. 2 și coordonator din partea Asociației Județene Sportul pentru Toți Timiș. „Ne pare bine că am ajuns în acest oraș minunat care este Timișoara –Capitala Culturală Europeană în 2021. Suntem prima echipă care a plecat din Thessaloniki spre Viena. Cealaltă echipă a pornit din Olanda pentru a ne întâlni pe 29 septembrie la Viena, unde vom sărbători Săptămâna europeană a sportului, care are loc în perioada 23 -29 septembrie. Această sărbătoare v-o dedicăm dumneavoastră”, a declarat Georgios Farfaras, coordonatorul echipei Greciei.

Este un proiect internațional foarte important și ne bucurăm că am fost și noi incluși de către Asociația Județeană Sportul pentru Toți Timiș. Obiectivul principal este promovarea mișcării și a sportului în rândul copiilor, dar și a adulților”, a declarat prof. Alina Miuț, directoarea Școlii nr. 2. Traseul echipei grecești este următorul: Bulgaria, Serbia, România (Timișoara), Ungaria (Budapesta), Bratislava și Viena. Interesant este că bicicliștii eleni au pornit la drum cu 28 puieți de măslini pe care îi plantează pe traseu pe unde poposesc, iar unul a fost oferit și Școlii nr. 2.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *