Scenariu apocaliptic: România ar urmă să fie împărţită între Rusia şi Ungaria. SRI tace! Garda Maghiară se pregăteşte de razboi

Scenariu apocaliptic: România ar urmă să fie împărţită între Rusia şi Ungaria. SRI tace! Garda Maghiară se pregăteşte de razboi

- in International, Politica, Stiri
0

Vizită lui Vladimir Puţin la Budapesta este deosebit de importantă vizavi de conflictul din Ucraina şi dorinţele expansioniste ale ţarului de la Kremlin. Dacă la graniţa cu Ucraina, România şi Polonia sunt clar de partea UE şi NATO, Ungaria, prin Viktor Orban s-a arătat a fi pro-Rusia. Cu toate că şi Ungaria e ţară membră NATO şi membră UE. Orban face un joc periculos, dar, conform analiştilor politici europeni, ar fi gata să se alăture Rusiei în cazul unui război pan-european, din dorinţa de a reface vechiul imperiu.

Din această perspectiva, a redobândirii unor teritorii de către Ungaria (chiar şi fără Austria), momentul este decisiv, implicând o serie de înţelegeri între Orban şi Puţin. Ungaria mizează pe forţă militară a Rusiei, iar Rusia mizează pe un pilon geo-strategic, o Ungarie care ar putea rupe Europa în două, ar fragmenta-o şi ar da oportunităţi de control teritorial asupra Ucrainei, dar şi asupra Moldovei, României şi Bulgariei, împlinind visul lui Puţin de a domină zona Marii Negre. În acest scenariu, care acum pare de neconceput, România ar urmă să fie divizată între Ungaria şi Rusia, iar estul Ucrainiei, Moldova şi Bulgaria să între sub dominaţia Kremlinului în acea zona pe care Puţin o denumeşte Novoia Rassia (priect anunţat încă din 2008). Acest teritoriu, culmea, a fost agreat de Angela Merkel în urmă cu trei ani, conform dezvăluirilor din presă occidentală. Dacă se creează NR, atunci Germania are asigurarea că Puţin nu doreşte mai mult, o EuRussia, sau chia mai rău, o EurAsia. Din informaţii culese de SRI, asupra cărora Ziuanews.ro a fost informată de anumite surse apropiate serviciilor, s-a intensificat mişcarea subterană a separatiştilor şi autonomiştilor din Ţinutul Secuiesc, că şi legăturile acestora cu Garda Maghiară, care are o activitate crescută în HarCov, cu segmente în Mureş, Arad, Oradea şi Satu Mare. În urmă evenimentelor politice şi judiciare de la Bucureşti, mai puţină lume a dat atenţie acestor manifestări. Apoi, chiar SRI a fost destructurat, demisia lui Maior fiind foarte importantă, dar şi decredibilizarea interimarului Florian Coldea. Că atare, SRI a dat mai mult atenţie evenimentelor de la Bucureşti decât celor care se întâmplă în ţară mai ales cu mişcarea subversivă din Harghita şi Covasna. La momentul oportun, împreună cu Garda Maghiară şi cu Jobbik, simultan cu ameninţarea Rusiei, ar urmă evenimente sângeroase în Ţinutul Secuiesc, menite să destabilizeze România, după scenariul separatiştilor din Ucraina.

Ţinutul Sercuiesc va „sparge” România în două (de la jumătatea teritoriului), aşa cum Ungaria va rupe Europa în două. Planul prezentat de analiştii externi ar fi că Rusia să-şi extindă influenţă pe cel puţin jumătate din Europa de est, pe care teritorii, mai apoi, să le anexeze, în vreme ce Ungaria îşi va redobândi teritoriile revendicate din România, din vestul Ucrainei şi de la sud de Dunăre. Scenariul pare de-a dreptul apocaliptic, dar, spun sursele media, greu de crezut atâta vreme cât NATO deţine baze importante în România şi controlează, practic, prin flota, o mare parte din Marea Neagră. Aceleaşi surse afirmă, însă, că n-ar fi exclus că în urmă presiunii militare ruseşti, NATO şi UE să cedeze prin tratative aceste teritorii, iar România să fie trădată încă o dată de către Occident.

Sursă articol: Ziua News

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *