SCDA Lovrin are zece linii în testare: două de porumb pentru furaj și opt de porumb zaharat

SCDA Lovrin are zece linii în testare: două de porumb pentru furaj și opt de porumb zaharat

- in Agricultura, Economie, Locale, Stiri
0

Ziua porumbului și a florii soarelui a fost organizată, miercuri 24 iulie, la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Lovrin, condusă de conf. univ. dr. Marinel Horablaga, în colaborare cu Academia de Științe Agricole și Silvice.

În câmp SCDA Lovrin a avut doi hibrizi de porumb mai vechi consacrați Andreea și Lovrin 400 și alții și alții trei noi. Trebuie să amintim că stațiunea are 10 linii în testare, create de Titus Suba, șeful Laboratorului de ameliorare a porumbului.  Două linii de porumb pentru furaj și opt linii de porumb zaharat.  Într-un an – doi va fi dat spre omologare la ISTIS un hibrid de porumb zaharat.

Hibridul Andreea este singurul care în condițiile climatice de anul acesta și-a păstrat talia așa cum a primit descrierea de la ISTIS. Cum a avut ploaie și clădire s-a dus cu repeziciune în sus. A avut mâncare, a avut căldură și ploaie și a crescut. Trebuie să spunem că SCDA Lovrin trebuie să fie la mijloc între fermier și firmele de inputuri și să ne menținem și linia noastră ca instituție publică de a asigura oricând o siguranță alimentară pentru țară. Ideea a fost să chemăm firmele partenere cu hibrizi și cu tehnologii, să le aplice aici la SCDA Lovrin. Fermierii să vină să vadă și să se informeze despre ce e vorba”, a spus conf. univ. dr. Marinel Horablaga.

Gh. M.