Scandalul pe locația Sălii Polivalente continuă. Proiectul a fost blocat

Scandalul pe locația Sălii Polivalente continuă. Proiectul a fost blocat

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Discuțiile aprinse dintre CJT și Primăria Timișoara pe tema locației Sălii Polivalente de 16.000 de locuri pare să nu se mai termine niciodată. Compania Națională de Investiții a cerut Consiliului Județean Timiș  să pună la dispoziție un teren pe care să fie construită sala, ceea ce s-a și întâmplat marți, 30 mai, la ședința CJT – locația fiind la Giroc. Proiectul privind demararea procedurilor necesare punerii la dispoziție a terenului a trecut, însă nu au trecut proiectele prin care terenul se elibera de sarcini, pentru că liberalii nu au fost de acord.

Înainte ca proiectele să fie supuse la vot au început discuțiile interminabile pe tema locației Sălii Polvalente. CJT vrea ca viitoare sala de 16.000 de locuri să fie construită pe un teren în Giroc, în timp ce Primăria Timișoara susține un amplasament în zona Stadionului „Dan Păltinișanu”.

Nu este o plăcere să intervin la acest punct pe ordinea de zi. Așa cum am spus și în comisiile reunite, nu doresc, și grupul de consilieri PNL Timiș nu dorește, să facem spectacol pe acest proiect. Noi nu am fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect. Vă solicităm și solicităm Guvernului României, prin intermediul Consiliului Județean, ca sala polivalentă să fie construită pe locația propusă de Primăria Timișoara, de asemenea Primaări propune un parteneriat de 50 – 50 la sută cu CJ. Locația propusă de Primăria Timișaora a fost apreciată drept excelentă de specialiștii CNI înainte să viziteze a doua locație (…) Toate orașele mari ale României au asemenea săli pe raza lor, adică pe raza municipiilor reședință de județ. Credem că este oportun că această sală polivalentă să se construiască în Timișoara, în parteneriat cu Consiliul Județean”, a spus consilierul județean PNL, Nicolae Bitea.

Fostul președinte al CJT, Titu Bojin a intervenit și el în discuție care a spus că nu este cazul să se piardă investiții importante. ”Nu e bine ce se întâmplă, eu cred că toți ar trebui să fim de acord cu investițiile ce vin spre Timiș. Nu cred că este cazul să dăm cu piciorul unei investiții. Am avut aceleași veleități la nivel de județ, când a fost PSD sau un alt partid la guvernare. Vă rog să vă aduceți aminte perioada Ciuhandu-Ostaficiuc, doi oameni deosebiți care nu au reușit să se pună de acord cu marile investiții din Timișoara. Nu creați o luptă surdă ca să demonstrăm cine e contra timișorenilor sau timișenilor. Ar fi păcat să nu votăm astăzi terenul de acolo, pentru că sigur tot CNI care vine cu banii o să poată să spună dacă face la Giroc sau la stadion. Dacă nu vreți să facem un pas înainte și să votăm și să creăm ambiții, același lucru se va întâmpla și când proiectul se va vota în Consiliul Local. Eu cred că ar trebui să votăm ambele proiecte și să profităm de ideea posibilității de a aduce câteva milioane de euro bune în județul Timiș”, a spus consilierul județean UNPR, Titu Bojin.

Vicepreședintele CJT, Traian Stancu a spus că CNI va alege unde se va realize Sala Polivalentă. “Dumneavoastră ne cereți ceva ce nu e acum în calitatea noastră. Noi astăzi punem la dispoziție CNI un teren, noi CJT nu putem impune locul unde să facă sala, asta va decide compania care este proprietar. Noi am făcut niște demersuri, dacă domnul Robu dorește poate să facă și el în CLT aceste demersuri și se va decide de proprietarul investiției  unde își bagă banii. Ce-mi cereți mie să mă duc Guvernul României, la CNI să fac ce? Trafic de influență? Să îi spun haide te rog eu fă așa. Ne cereți un lucru care nu ne aparține. Discutăm și ne certăm pe lucruri care nu noi le decidem. CJT a avut acest teren a găsit soluția. Nu l-a oprit nimeni pe domnul Robu să facă acele demersuri și să acceptăm și noi odată că regula o stabilește cineva”, a spus vicepreședintele CJT, Traian Stancu.

Președintele CJT, Călin Dobra a avut și în această dimineață o discuție cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu pe tema Sălii Polivalente. Conform lui Dobra edilul de pe Bega i-ar fi jignit pe consilierii PSD din CJT și CLT, dar și pe șeful CJT. Dobra spune că dacă Robu nu își cere scuze public nu va mai avea nici un fel de dialog cu acesta.

Eu vă felicit astăzi pentru că ați devenit purtătrul de vorbe al domnului primar și ați preluat discursul primarului. Nu vă dați în spectacol, dar susțineți spectacolul domnului primar,iar lucrurl acesta nu cred că este de bun augur în județul Timiș și pentru cetățeni. (…). Locația consiliului județean este „super excelentă”, pentru că este exact ceea ce solicită CNI și nu are nici un fel de problemă așa cum la ora asta Primăria Timișoara are. Grupul consilierilor PSD  din CLT va susține investiția. Trebuie să rețineți un lucru important, nu noi facem investiția, nu noi dăm banii, noi punem terenul la dispoziție. O să vedeți din partea CNI locația care o va da și care se va preta pentru un astfel de complex. Spun complex sportiv pentru că am făcut demersurile mai departe și pe acest teren de aproximativ 10 hectare dorim și realizarea bazinului de înot. Noi nu stăm la stadiul de discuții pe Facebook și declarații în presă, din contră încercăm să punem lucrurile în mișcare. S-a declarat că Timișoara face Sală Polivalentă din bugetul propriu,cred că e cel mai mare orgoliu de care se poate da dovadă. Sunt adeptul dialogului. Am discutat cu domnul Nicolae Robu și nu am avut parte decât de jigniri la adresa mea și a grupului de consilieri PSD din primărie și CJT și nu accept acest lucru. Atâta timp cât domnul Robu nu își va cere public scuze la adresa grupului PSD nu  cred că își mai are rostul un dialog indiferent pe ce investiții. Cred că e normal să dăm dovadă de respect unii față de ceilalți”, a spus președintele CJT, Călin Dobra.