SCANDALOS Polițiștii locali au dorit să amendeze un timișorean care a semnalat că o mașină a primăriei este parcată ILEGAL

SCANDALOS Polițiștii locali au dorit să amendeze un timișorean care a semnalat că o mașină a primăriei este parcată ILEGAL

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Scene incredibile petrecute, în urmă cu câteva zile, în centrul Timișoarei. Un bărbat le-a semnalat polițiștilor locali că o mașină a unui angajat al primăriei este parcată pe pista de biciclete. Însă, oamenii legii au avut un comportament scandalos. Aceștia au dorit să-l amendeze pe reclamant, și nu pe cel care a parcat ilegal. Întreaga întâmplare a fost povestită de Ralf Reinbergg pe Facebook.

Reclami o neregulă în trafic, iar polițiștii locali vor să te amendeze pe tine, reclamantul. Acum câteva zile, pe o căldură infernală, nu aveam niciun chef să ocolesc pe banda de biciclete centrul orașului, dar dacă așa este legea și trebuie respectată, am procedat ca atare. În drumul meu pe banda de bicicletă găsesc o mașină. Mai pedalez 10 metri și în plină Piața Victoriei văd 2 polițiști locali. Ies de pe banda de biciclete și intru vreo 5 metri în dreptul trecerii de pietoni și îi chem frumos și respectuos pe cei doi polițiști locali. Aceștia vin spre mine. Le spun, “pe banda de biciclete este o mașină parcată care încurcă, vă rog frumos să luați măsuri”. Aceștia se uită la mașină, se uită la mine și îmi spun “vă mulțumim pentru sesizare, o zi bună”. Moment în care obserb că mașina avea numărul de înmatriculare TM15PMT și probabil este a Primăriei Municipiului Timișoara. Și în loc să plec, rămân pe loc să văd ce vor face cei doi polițiști. Acest polițist din imagine îmi repetă că pot să plec, că a înțeles sesizarea. Eu îi răspund “nu am să plec, doresc să văd ce măsuri legale luați împotriva acestei mașini parcate pe pista de biciclete“, a povestit bărbatul pe rețeaua de socializare.

Timișoreanul spune că, imediat, polițistul local i-a solicitat să se legitimeze pentru că a intrat cu bicicleta în centrul orașului. “I-am explicat frumos că nu am niciun motiv să mă legitimez, deoarece nu am făcut absolut nimic ilegal și că l-am solicitat să intervină într-o situație concretă. Acesta a început să îmi spună că obligația mea e să mă legitimez când îmi cere el și dacă nu o voi face, va chema intervenția, că eu nu am ce căuta cu bicicleta în centru și tot felul de povești care la final se soldau cu o amendă pentru mine. (…) Ca să facă totuși ceva, a lipit un autocolant cu staționarea interzisă pe parbrizul mașinii staționate ilegal pe banda de bicicletă, dar nu a dezlipit complet folia de pe spate și l-a lipit pe partea dreaptă, nu pe partea șoferului, așa cum se procedează cu alții care comit nereguli în trafic“, relatează timișoreanul.

Bărbatul consideră că “este de neacceptat un așa comportament din partea poliției locale, care ar trebui să servească cetățenii, iar angajații primăriei ar trebui să fie un exemplu. Cum să nu parcheze toată lumea ilegal în tot orașul, când este permis și mai rău este încurajată chiar de către angajații primăriei. Oare această mașină e folosită de primar sau de către directorul direcției tehnice? Cert este că cineva din primărie avea ceva treabă la Politehnica“.

Sursa foto: Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *