Scandalos: Festivalul de Operă și Operetă, amânat pentru că Primăria Timișoara nu a reparat scena din Parcul Rozelor

Scandalos: Festivalul de Operă și Operetă, amânat pentru că Primăria Timișoara nu a reparat scena din Parcul Rozelor

- in Administratie, Cultura, Locale, Slider, Stiri
0
festival opera

Situație scandaloasă la Timișoara. Festivalul de Operă și Operetă, care ar fi trebuit să aibă loc în luna august, pe scena din Parcul Rozelor, a fost amânat.

Opera Națională Română din Timișoara anunță amânarea Festivalului de  operă și operetă în aer liber (de la Teatrul de vară din Parcul Rozelor din Timișoara) din cauza condițiilor tehnice care nu permit desfășurarea în condiții optime a spectacolelor programate de instituție la ediția 2018. Vă mulțumim pentru înțelegere”, a informat Opera Națională Română din Timișoara, astăzi.

Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei Timișoara susțin că festivalul nu poate fi organizat pe scena din Parcul Rozelor pentru că acoperișul a fost complet afectat de furtuna din toamna anului trecut și nu a fost reparat în tot acest timp.

În urma furtunii din septembrie 2017, acoperișul scenei din Parcul Rozelor a fost afectat complet. Înlocuirea acestuia se poate face doar după expertizarea completă a structurii de rezistență a scenei, proces în desfășurare. Din acest punct de vedere, cazul Festivalului de Operă și Operetă este unul special, decorurile fiind de mare valoare și în număr însemnat. Eventualele condiții meteo nefavorabile riscă să afecteze decorurile și pagubele să fie majore. Pentru a nu pierde continuitatea evenimentului, vom încerca în perioada următoare să discutăm cu Opera Națională Timișoara o eventuală relocare a acestei ediții a festivalului, indoor sau outdoor“, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.