Scandal politic la Dumbrăvița cu două rugi paralele. Horia Bugarin versus Alina Sperlea

Scandal politic la Dumbrăvița cu două rugi paralele. Horia Bugarin versus Alina Sperlea

- in Locale, Politica, Stiri
0

Comuna Dumbrăvița a ajuns de râsul județului, după ce duminică, de Rusalii s-au organizat două rugi paralele. Una de Primăria Dumbrăvița, alta de consilierul local Pro România, Alina Sperlea. Cele două rugi au fost organizate în paralel din cauza unui scandal politic între consilierul local și primarul din Dumbrăvița, Horia Bugarin (USR).

Ruga este o sărbătoare tradițională, o sărbătoare a întregii comunități, direct legată de hramul bisericii ortodoxe din localitate, foarte dragă satelor bănățene. Primăria Dumbrăvița a anunțat organizarea sărbătorii pentru zilele de 12 și 13 iunie, în fața Bisericii ortodoxe, cu un program tradițional de muzică populară, așa cum se organizează în fiecare an. Consilierul local Pro Romania, Alina Sperlea, a dorit să impună în program o trupă de muzică modernă, cu argumentul prestației gratuite în baza unei relații de prietenie. Prezența unei astfel de formații, binevenită într-un concert pentru tineret, era însă complet inoportună în cadrul unei Rugi bănățene și astfel am refuzat această modificare de program. Imediat, consiliera Pro Romania a solicitat aprobarea unui concert pe un teren din zona lacului, aflat în proprietatea mamei sale, în aceeași seară cu spectacolul organizat de către primărie  pentru Rugă. Am aprobat concertul, tocmai pentru a evita orice discuție politică. Din păcate, de aici lucrurile au luat amploare, concertul transformându-se de fapt intr-un eveniment concurent, cu program pe întreaga durată a serii, cu mâncare și cu băutură gratis pentru adulți, respectiv înghețată și activități gratuite pentru copii“, transmite printr-un comunicat de presă, Horia Bugarin.

Bugarin, primarul comunei Dumbrăvița, mai spune că Alina Sperlea nu are conform declarației de avere bunuri și că veniturile lunare nu depășesc 1.500 de lei pentru a putea organiza un asemenea eveniment.

Dezaprob acest tip de mită electorală, care nu a făcut altceva decât să dezbine comunitatea, determinându-i pe localnici să participe fie într-o parte, fie în alta. Ba mai mult, prin oferirea gratuită de mâncare și băutură s-a produs un prejudiciu comercianților locali participanți la Rugă, atât de încercați pe perioada pandemiei, și care s-au trezit cu o concurență neloială. Nu în ultimul rând, atât în timpul cât și la finalul evenimentelor a avut loc o adevărată campanie de defăimare a Rugii și asta doar din cauze politice. Apare și întrebarea: din ce bani a organizat conslierul local Alina Sperlea evenimentul dacă în declarația de avere, publică pe site-ul U.A.T. Dumbrăvița,  menționează că nu are bunuri și că veniturile lunare nu depășesc 1.500 lei (indemnizația de consilier și alocațiile copiilor)? https://primaria-dumbravita.ro/wp-content/uploads/2021/03/SPERLEA-ALINA-ELENA-Declara%C8%9Bie-de-avere-2021.pdf. Le mulțumesc tuturor celor implicați în buna desfășurare a evenimentului, precum și celor peste 10.000 de participanți prezenți în cele două zile și care au înțeles că Ruga din Dumbrăvița e una singură, cea din fața bisericii. Evenimentul a fost finanțat din bugetul local cu suma de 40.000 lei, la care s-au adăugat taxele de participare și contractele de sponsorizare și a fost organizat de către societățile din subordinea Consiliului local: Dumbrăvița TV și Dumbrăvița Investiții, cu sprijinul voluntar al unor angajați din primărie“, se mai arată în comunicatul de presă.

Nu a durat mult, iar consilierul local Pro România, Alina Sperlea i-a dat dreptul la replică lui Bugarin. Sperlea susține că unul dintre oamenii de afaceri din Dumbrăvița a suportat financiar o mare parte a celei de-a doua rugi de duminică.

Când Horia Bugarin vorbește despre dezbinarea comunității, e ca și cum ar vorbi despre funie în casa spânzuratului, pentru că acel cuvânt, dezbinare, este ceea ce îl definește pe primarul nostru. A reușit, cu diplomația care îl caracterizează, să distrugă și ultima brumă de unitate care mai exista în Dumbrăvița, dar de asta vă veți convinge singuri în perioada următoare. Referitor la DJ Project, aceștia au contactat unul dintre organizatorii Rugii, iar prin vocea consilierului primarului, Cosmin Dan, au primit acceptul pentru prezența pe scana Rugii de la Dumbrăvița, duminică, începândcu ora 22.00, Cosmin Dan asumându-și chiar realizarea unui afiș special. După acordul acestuia și acceptul DJ Project, Horia Bugarin s-a răzgândit și a interzis acest concert pe care tinerii Dumbrăviței îl doreau, iar acum invocă motive de natură religioasă. El, Horia Bugarin, care până acum doi ani nu știa unde unde se află biserica din comună, iar la finalul slujbei de duminică a spus în biserică că se simte obligat să fie acolo. Cat despre organizarea evenimentului de la lac, Horia Bugarin vrea să știe cu ce bani s-a realizat și, mai mult, vorbește despre mită electorală. Noaptea minții! Este atitudinea unui om părăsit de toți cei care l-au susținut și au crezut în el, a unui om disperat și fricos. Evenimentul a fost susținut de oameni de afaceri din Dumbrăvița care pun suflet în această comunitate și care își asumă acțiunile lor, unul dintre ei fiind Sorin Davidean, care a suportat financiar o mare parte a evenimentului“, a scris pe pagina sa de Facebook, Alina Sperlea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *