Scandal pentru un loc de o frumusete rara! Francesca Matujuka la cuțite cu Primăria din Giulvăz, pentru o baltă

Scandal pentru un loc de o frumusete rara! Francesca Matujuka la cuțite cu Primăria din Giulvăz, pentru o baltă

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Francesca Alice Matujuka o doamnă venerabilă din Rudna, comuna Giulvăz din Timiș este foarte revoltată de faptul că o baltă naturală de o rară frumusețe a fost concesionată de primărie, pentru a fi transformată într-un loc de pescuit sportiv.

Ea susține că, de fapt, acolo, concesionarul vrea să facă un loc unde, printre altele, vor fi întinse grătarele, iar asta ea nu va accepta. Doamna și-a luat avocat și vrea să deschidă proces la tribunal.

Matujuka spune că acum concesionarul a delimitat locul cu țăruși și a vopsit pomii. Doamna îl acuză că el a intrat pe terenul ei. Concesionarul bălții, Remus Pașca, a explicat că el nu a încălcat nicio lege și nu a intrat pe terenul doamnei.

Balta înconjoară terenurile noastre. O parte se află între cele două terenuri şi o parte se află în afară. Acolo e un loc foarte frumos, multe păsări de baltă. E singurul loc din părţile acestea unde vezi natura pură. Concesionarul a intrat la mine în grădină și a băgat țărușii în pământ. Acum, eu o să aduc un topograf să văd care e situația. Voi merge și la tribunal. Am fost și la patrimoniu, fiindcă acesta este un monument istoric și mi s-a spus că nu aveau voie să îl liciteze fără aprobarea lor. Este un ansamblu aici. Au pus caii în fața castelului. De o săptămână animalele stau acolo, mănâncă și balegă, fac mizerie, după ce eu am curățat acolo. L-am sunat pe licitator cum a dat voie să pună caii acolo? Zice el ce e proprietatea dumneavoastră? Nu e proprietatea mea, dar e frontul stradal al castelului care este și monument istoric. Pe el nu îl interesează. Au intrat la mine în grădină și au bătut țăruși și i-au vopsit. Au pus de jur împrejurul lacului. Licitatorul a spus că e pe terenul lui, pe care l-a obținut de la primărie prin licitație. Au măzgălit pomii cu roșu, au dat cu vopsea, jos la bază pe lângă zidul nostru. De la patrimoniu mi-au spus că nu puteau să facă licitație, decât cu aprobare de la consiliu și cu o hotărâre guvernamentală”, a declarat Francesca Matujuka.

Eu nu știu ce nemulțumiri are doamna, fiindcă de la cadastru s-a scos delimitarea bălții. Au fost topografii, au măsurat prin satelit și acolo noi am pus țărușii. Ea s-a băgat cu arătura și a arat până la marginea bălții. Asta a fost până nu s-a licitat balta, iar primăria nu a delimitat până acum locul. Doamna face scandal că nu știu ce. Eu nu am nicio problemă cu ea. Dacă este nemulțumită să meargă la cadastru și să face măsurători din nou. Din momentul ce s-a scos de la cadastru cu delimitarea care s-a făcut prin satelit, nu cu ruleta sau cu ața. Ea merge peste tot că de ce s-a licitat balta că este a ei. Nu e așa. Bala este a primăriei. Eu nu am treabă cu terenul ei. Dacă ea mai face asemenea circuri, eu nu o să îi mai dau accesul să mai treacă peste baltă. Să treacă pe la terenul ei. Să caute pe la apele române, pe lângă dig, că pe la mine nu o să mai treacă. Acum mă apuc să decolmatez blata, nu o să las trecătoarea să vină pe acolo, să meargă cu tractor cu utilaje. Eu vreau să amenajez acolo frumos. Eu am concesionat prin licitație și am obținut balta de la primărie, conform legii. Dacă doamna are nemulțumiri și neplăceri este instanță, să dea primărie în judecată să vedem ce e al ei și ce a primăriei. Eu nu sunt proprietar sunt concesionar”, a explicat Remus Pașca, concesionarul bălții.

Acolo nu s-a încălcat nicio lege privind protecţia naturii, iar concesionarea a fost făcută conform normelor în vigoare, după o dublă licitaţie, anunțată în presă. A fost Garda de Mediu şi a văzut locul. Acolo se face baltă de pescuit sportiv. Este în intravilan şi nu face discuţia niciunui sit de protecţie specială”, a declarat Florentin Cristeţi, primarul din Giuvăz.

Matujuka este foarte revoltată și spune că, deși primarul spune că a fost anunţ şi în ziar, ea nu a văzut nimic, nici pe siteul primăriei. “De ce nu ne-a anunţat? A spus că nu e obligat să anunţe personal pe toată lumea, deşi l-am rugat ca dacă face vreo intervenţie, să ne informeze”, a precizat Matujuka.

Se pare că Paşca s-a ținut de cuvânt. Matujuka ne-a sunat și ne-a transmis că i-a interzis accesul peste baltă către terenul ei.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *