Scandal la Reşiţa, locomotiva cu aburi – declarată bun de patrimoniu – a fost scoasă la licitaţie

Scandal la Reşiţa, locomotiva cu aburi – declarată bun de patrimoniu – a fost scoasă la licitaţie

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Primăria Reşiţa face precizări cu privire la anunţul de vânzare imobiliară întocmit de către un birou de executor judecătoresc din 26 mai 2016 prin care se aduce la cunoştinţă publică faptul că, în dată 15 iunie 2016, ora 11, la adresa din Reşiţa, Calea Timişoarei, Caraş-Severin, va avea loc vânzarea prin licitaţie publică a locomotivei cu abur la preţul de 154.350 lei (reprezentând 50% din preţul iniţial de 308.700 lei -contravaloarea sumei de 69.100 de euro).

Bunul mobil (Locomotivă cu abur la care se face referire în înştiinţare) a fost inclus în categoria Tezaur Naţional de către Ministerul Culturii şi nu poate fi vândut fără avizul Ministerului Culturii, orice vânzare fără acest aviz fiind nulă.

Primăria Municipiului Reşiţa a transmis o adresa către Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie, Serviciul Teritorial Timişoara, în vederea analizării oportunităţii instituirii sechestrului asigurător conform prevederilor legislative şi ţinând cont de adresa Ministerului Public în dosarul nr. 48/P/2012 şi înaintată Curţii de Apel Timişoara, în dosarul nr. 13474/3/2013/a1,  din care rezultă faptul că a fost extinsă urmărirea penală şi pusă în mişcare acţiunea penală faţă de inculpaţi, obiectul dosarului fiind şi cu privire la modul de ieşire din patrimoniul UCM Reşiţa a activelor (locomotive) transmise în cursul anului 2010 către Fundaţia Uzinele de Fier şi Domeniile Reşiţa UDR.

În opinia municipalităţii, această măsură de indisponibilizare este oportună pentru protejarea acestui tezaur al industriei din România, protecţie necesară până la clarificarea aspectelor legate de proprietatea acestora.

“Totodată, la solicitarea transmisă de Biroul executor judecătoresc “Brad T. Gheorghe”, administraţia locală a transmis răspunsul în care se menţionează că, potrivit prevederilor legislative în vigoare, Legea 60/1991privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice şi prevederilor art. 683 din Codul de procedura civilă, nu se poate da curs solicitării şi nu se aprobă organizarea unei licitaţii publice pe terenul aflat în domeniul public al municipiului Reşiţa, existând posibilitatea de a organiza licitaţia publică la locul unde debitorul realizează venituri”, a explicat primarul Ioan Crina.

Foto.dojoblog.ro

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *