Scad amenzile pentru cei ce nu respectă regulile COVID, în Timiș. Polițiștii își prezintă norma o dată la două zile

Scad amenzile pentru cei ce nu respectă regulile COVID, în Timiș. Polițiștii își prezintă norma o dată la două zile

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Scad amenzile pentru cei ce nu poartă mască și cei ce ies fără motiv din casă după ora 23, în Timiș. Acum bilanțul zilnic al amenzilor de la IPJ Timiș este prezentat o dată la două zile. Amenzile au scăzut simțitor, mult sub 100.00 de lei pe zi.

Asadar, în ultimele două zile, polițiștii timișeni au verificat dacă se respectă măsurile și interdicțiile impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19. Astfel că, la activităţi au participat 666 de forţe de ordine care au verificat 273 de societăți comerciale, 158 de  mijloace de transport persoane, dintre care 98 de mijloace de transport în comun și au legitimat peste 6000 de persoane. Cei mai mulți timișeni au luat amendă pentru că nu purtau masca de protecție.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 609 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 141.000 de lei. Dintre acestea, 509 sancțiuni contravenționale în valoare de 116.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare, 57 de sanctiuni in valoare de 8.900 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea/libera circulatie si 24 de sanctiuni in valoare de 12.000 pentru participarea la activitati in spatiul public/privat/inchis pentru care au fost instituite interdictii/restrictii. Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19“, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *