ȘASE ani de la DISPARIȚIA contabilului de la Primăria Orțișoara. Ce spune ultimul om care l-a văzut în viață pe Liviu Martin!

ȘASE ani de la DISPARIȚIA contabilului de la Primăria Orțișoara. Ce spune ultimul om care l-a văzut în viață pe Liviu Martin!

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

După exact șase ani de la data dispariției subite – 29 octombrie 2009, cazul fostului contabil de la Primăria Orțișoara rămâne un mister. În timpul unui control al Curții de Conturi contabilul primăriei din Orțișoara, Liviu Martin, dispare parcă înghițit de pământ. Unii au spus că s-a dus spre casă, alții că s-a dus spre Timișoara. Unii susțin că Liviu Martin ar fi îngropat în betoanele de la noua autostradă, alții că ar fi primit suficienți bani pentru a începe o viață nouă oriunde doar pentru a nu deschide gura. Probabil nimeni nu va ști vreodată ce s-a întâmplat cu adevărat pe 29 octombrie 2009… banatulmeu.ro  a dat de ultimul localnic care l-a văzut în viață pe Liviu Martin.

 Doru Alba este șofer pe tir și este mai multe plecat de acasă. Așa a fost mereu. Acum șase ani era tot șofer când din mașina l-a văzut mergând liniștit pe Liviu Martin pe marginea drumului. Se întâmpla la ore bune după ce contabilul de la Orțișoara a părăsit primăria și parcă a intrat în pământ.

  „Îmi amintesc ca și azi. Lucram la primarul de la Săcălaz, la Todașcă, atunci. Mă duceam la Săcălaz să descarc și la Piața de Gros din Mehala venea înspre oraș pe partea dreaptă un om. Când m-am apropiat l-am văzut pe Liviu Martin. I-am dat un claxon a ridicat capul, am ridicat mâna. Apoi și-a băgat mâinile în buzunar și am plecat mai departe. Nu mi s-a părut nimic suspect. Știu că după aceea cineva în sat chiar povestea cum că a dispărut Liviu Martin. M-am mirat și i-am spus «cum naiba domnule că eu acum o oră l-am văzut». Eu nu știam povestea cu el. Mă opream poate puteam schimba ceva. Păcat de domnul Liviu”, ne-a declarat Doru Alba.

 Una dintre teorii susține că Liviu Martin se îndrepta spre casa secretarului primăriei din Orțișoara care se afla la doar câteva sute de metri de locul în care a fost văzut ultima oară Liviu Martin. Secretarul a lipsit câteva zile în perioada de la lucru în perioada dispariției contabilului. La acea vreme Curtea de Conturi a descoperit în urma controlului nereguli grave. Nu s-a întâmplat însă aproape nimic.

Când a dispărut Liviu Martin avea 49 de ani. Nu era căsătorit și nu avea copii. Locuia împreună cu sora și părinții. Acum a mai rămas doar sora. Liviu Martin a fost numit contabil la primăria din Orțișioara în 2005. Tot el îndeplinea și funcția de referent agricol al comunei. Pe 29 octombrie 2009, Liviu Martin a venit la primărie la ora 8. La fel ca în orice zi lucrătoare. A deschis calculatorul și a băut o ceașcă de cafea. La un moment dar și-a luat cu el unul dintre cele două celulare și a părăsit primăria. De atunci un Doru Alba este singurul om care l-a mai văzut pe contabilul de la Orțișoara. Acesta nu a fost niciodată audiat de poliție, deși a povestit întâmplarea mai multor localnici. A fost chiar amuzant. Polițiștii au decis să interogheze o rudă a acestuia în locul său.

 Conform IPJ Timiș Liviu Martin figurează încă în baza de dispăruți. Familia nu s-a dus niciodată să ceară decesul judecătoresc al lui Liviu Martin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *