Sărbătoare mare la UPT! Lavina Micu și-a susținut public a doua teză de doctorat

Sărbătoare mare la UPT! Lavina Micu și-a susținut public a doua teză de doctorat

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Sărbătoare mare la Universitatea Politehnica Timișoara. Tânăra Micu Lavinia Mădălina, cadru didactic la USAMVB Regele Mihai I al României,  și-a susținut public cu mare succes, la Facultatea de mecanică, cea de-a doua teză de doctorat intitulată Comportarea eroziunii prin cavitație a oțelurilor inoxidabile duplex.

Comisia a fost formată de eminenți profesori de la Universitățile Politehnice din Cluj, București și Timișoara, care și-au dat verdictul. Da, Lavinia Mădălina Micu merită titlul de Doctor Inginer.

Prezentăm pe scurt două concluzii oferite de doi reputați profesori de la UPT: “Teza de doctorat a Laviniei Mădălina Micu este interdiciplinară și de actualitate și se încadrează în domeniul Ingineriei Materialelor și a Ingineriei Mecanice. Lucrarea este valoroasă cu contribuții originale. Modul de structurare a lucrării, organizarea și desfășurarea cercetărilor, aparatura de cercetare de ultimă generație, conținutul informațiilor științifice și contribuțiile originale sunt elemente și condiții ce satisfac exigențele unei teze de doctorat. Lucrarea este unitară și îngrijit redactată. Interpretările științifice sunt de nivel ridicat, dovedind că autoarea este capabilă să facă față problemelor specifice. Capitolele de cercetare conțin elemente valoroase și originale. Prin complexitatea temei sudiate și valoarea rezultatelor obținute, consider că teza de doctorat se înscrie pe linia exigențelor cerute de domeniul cercetărilor științifice  și tehnico aplicative din Universitatea Politehnica Timișoara, întrunește condițiile pentru a fi susținută, asfel încât pe baza ei să se confere titlul de Doctor Inginer”, a spus prof. univ. dr. Ilare Bordeașu, membru în comisie.

“Aș remarca efortul deosebit al doctorandei de a aborda domenii noi, față de pregătirea sa de bază, urmare și caracterul interdisciplinar al tezei și aș aprecia și activitatea publicistică remarcabilă. În concluzie, apreciez că teza elaborată de ing. Lavinia Mădălina Micu întrunește exigențele pentru a fi acceptată în vederea susținerii publice și de a i se conferi titlul științific de Doctor în domeniul Ingineriei Materialelor și al Mecanicii”, a fost concluzia prof. univ. dr. Viorel Șerban, rectorul Univeristății Politehnica Timișoara.

Gh. M.