ŞANTIER în cele mai bune unităţi de învăţământ din Timişoara, la început de an şcolar. De ce se plâng directorii

ŞANTIER în cele mai bune unităţi de învăţământ din Timişoara, la început de an şcolar. De ce se plâng directorii

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
liceul lenau timisoara

Haos înainte de începerea noului an şcolar, pe 15 septembrie, în cele mai bune patru unităţi de învăţământ din Timişoara. Totul pentru că reprezentanţii Primăriei Timişoara nu au terminat lucrările de modernizarea a imobilelor în care copiii ar fi trebuit să înveţe din toamnă.

La Liceul “Grigore Moisil” din Timişoara, viceprimarul Dan Diaconu anunţa, în această vară, că lucrările de reabilitare a unei clădiri abandonate a şcolii, de pe strada Doja vor fi finalizate până pe 15 septembrie, astfel că elevii vor putea învăţa într-un singur schimb.

“Din păcate, copiii nu vor învăţa doar într-un schimb din această toamnă. Începem cursurile în două schimburi, cu 19 clase în program de după-amiaza, dar asta pe o perioadă de cel mult trei luni. Într-o lună se vor finaliza cele opt săli de clasă din clădirea de pe strada Doja, aşa că putem să ducem acolo copiii de la învăţământul primar, din clasa pregătitoare, cele şapte clase şi încă o clasă întâi. Am identificat spaţii şi în clădirea gimnaziului şi o parte din ele sunt amenajate, o parte se vor amenaja. Am solicitat primăriei să ne pună la dispoziţie încă şase săli de clasă într-o altă locaţie, iar la acel moment vom putea să ne desfăşurăm toţi programul de dimineaţă”, a declarat Cerasela Bociu, directorul Liceului Teoretic “Grigore Moisil”.

Şi la Liceul “Nikolaus Lenau” lucrările nu au fost finalizate, motiv pentru care elevii şcolii învaţă în câteva imobile aflate în diferite zone din Timişoara. “La ora actuală, lucrările la imobilul de pe Gheorghe Lazăr nu sunt finalizate, dar conform calendarului înaintat de constructor, nici nu puteau să fie finalizate la data de 15 septembrie. Sperăm însă ca până la data de 31 decembrie 2015 să fie finalizate, aşa încât să putem beneficia de fondurile europene şi nici constructorul să nu aibă probleme, să-şi respecte contractul. Deocamdată, clasele de liceu sunt la corpul R de pe B-dul Republicii, avem un contract cu Universitatea Politehnica. Clasele V – VIII vor fi în imobilul RATT-ului de pe Intrarea Doinei, nr. 2, iar clasele primare vor fi în imobilul din Piaţa Unirii, respectiv în sălile de internat de pe Iosif Nemoianu”, a explicat Elena Wolf.

Situaţia nu este roz nici la Colegiul Naţional “C. D. loga” sau Liceul “J. L. Calderon”, ale căror clădiri încă sunt în şantier.