Sânnicolau Mare are centru educațional

Sânnicolau Mare are centru educațional

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Salvați Copiii Timișoara a inaugurat vineri, 14 decembrie, un centru educațional la Sânnicolau Mare, în cadrul Școlii Gimnaziale nr.1. Centrul educațional ”Să Creștem Împreună!” este parte a unui proiect mai amplu de sprijin pentru copiii din comunitate aflați în diverse situații de risc, părinții și reprezentanții legali ai acestora, precum și specialiștii care lucrează în domeniul de protecție și educație a copiilor.

Centrul este frecventat de luni până vineri de 25 de copiii, care beneficiază de sprijin educational (tip Școală după școală): ajutor la teme, recuperare și remediere pentru elevii cu dificultăți de învățare, pregătire suplimentară la principalele materii de studiu. Activitățile educaționale sunt desfășurate de către un cadru didactic de la școală. Copiii primesc câte o masă caldă la care se adaugă rechizitele necesare pentru școală, îmbrăcăminte și încălțăminte corespunzător nevoilor individuale identificate.

De asemenea, copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate, cu o situație socio-economică precară sau cu risc de a dezvolta o traumă psihologică vor beneficia de sprijin psihologic direct. În acest context, în cadrul școlii a fost amenajată și dotată o sală de consiliere în care se desfășoară într-un mediu prietenos și sigur activitățile de consiliere psihologică individuală și de grup pentru copii și părinții lor. Acest serviciu este oferit de către specialiștii Centrului de Consiliere pentru Părinți și Copii din cadrul Organizației Salvați Copiii Filiala Timișoara.

Acest proiect derulat de către organizaţia noastră în colaborare cu Aptiv România la Sânnicolau Mare este dedicat copiilor care au părinți plecați la muncă în străinatate sau copiilor care provin dintr-un mediu defavorizat. O să reușim să sprijinim în sistem de after school, timp de cinci zile pe săptămână, un număr de 25 de copii. Acest after school se va derula în cadrul Scolii Generale 1 din Sannicolau Mare. Pe lângă acest serviciu de tip after school, copiii vor beneficia şi de servicii de consiliere individuală şi de grup, precum şi de de activităţi extracuriculare, realizate de colegii din Salvati Copiii Timişoara. De asemenea, ne dorim ca în comunitate să mergem cu sesiuni de parentalitate pozitivă pentru parinţii acestor copii și nu numai”, a declarat dr. Mihai Gafencu, preşedinte Salvaţi Copiii.