Sanctiuni drastice pentru proprietarii cladirilor istorice in paragina din centrul Timisoarei

Sanctiuni drastice pentru proprietarii cladirilor istorice in paragina din centrul Timisoarei

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Proprietarii clădirilor istorice aflate în paragină din centrul istoric al Timișoarei riscă să fie arși la buzunar în cazul în care nu reabilitează fațadele.

Primarul Nicolae Robu a anunțat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, că acești proprietari au termen până la sfârșitul lunii octombrie a anului viitor să repare fațadele imobilelor din Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Unirii. În caz contrar, vor fi amendați săptămânal și vor fi nevoiți să plătească un impozit și de șase ori mai mare.

Mie nu-mi face plăcere să vă amendez sau să vă supraimpozitez, dar vă spun cu respect: cine nu a început deja să-și reabiliteze clădirea încât lucrările să poată fi finalizate până la data de 31.10.2020, va fi amendat, începând de acum, în fiecare săptămână și, în plus, pus la impozit de 6 ori mai mare! Nu ne putem juca cu imaginea orașului nostru și a țării noastre! Nu ne putem lăsa prinși de anul 2021, când vom fi capitală a culturii europene, cu clădirile din cele trei piețe în halul în care majoritatea sunt acum! Vă rog să înțelegeți asta, stimați concitadini! Cine își iubește orașul, cine își iubește țara, înțelege, fără îndoială“, a scris primarul Timișoarei, pe Facebook.

Edilul-șef a postat și o fotografie în care se află Casa cu Atlanți, situată pe str. Alba Iulia, care a fost reabilitată în cea mai mare proporție. De asemenea, Nicolae Robu s-a arătat încântat de faptul că au apărut schele pe frontul stradal de pe latura vestică a Pieței Victoriei.

Mă îngrijorează, însă, lipsa de reacție a proprietarilor de pe latura estică (cea cu Statuia Reginei Maria). Ei ne obligă să-i amendăm în continuare și îi vom amenda fără menajamente! Dacă situația continuă, vom ajunge să-i executăm silit, scoțându-le proprietățile la licitație! Deși, o spun răspicat, ne-ar displăcea profund să avem de făcut așa ceva“, a amenințat Robu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *