Salvarea vine din America pentru utilizatorii de scaune rulante din Timişoara

Salvarea vine din America pentru utilizatorii de scaune rulante din Timişoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Fundaţia Motivation România, sprijinită de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională încearcă să ofere şansa unei vieţi active, cu o mai mare libertate de mişcare, persoanelor cu dizabilităţi, utilizatori ai scaunelor cu rotile din Timisoara.

Cu acest prilej, zece  persoane selectate de echipa Motivation din Timişoara, care au nevoie de scaune rulante, primesc vineri 24 aprilie echipamentele de mobilitate complet dotate şi adaptate nevoilor utilizatorilor. De asemenea, aceştia vor fi instruiţi pentru a le folosi corect şi în siguranţă.

Instruirea se va face sub îndrumarea unui specialist din cadrul echipei Motivation, kinetoterapeut şi instructor de viaţă independentă, el însuşi utilizator de scaun rulant. Programul va include tehnici de manevrare a scaunului rulant (coborârea treptelor şi a rampelor, depăşirea obstacolelor), tehnici de transfer şi informaţii despre prevenirea complicaţiilor medicale asociate dizabilităţii.

Acest seminar este realizat datorită sprijinului poporului american prin proiectul „Roţile Schimbării merg mai departe – către furnizarea adecvată a scaunelor rulante, accesibilitate şi sport pentru participarea persoanelor cu dizabilităţi din România la viaţa socială”.