Salarii majorate cu 15 % pentru mii de dascăli din Timiş. De când vor avea o leafă mai mare

Salarii majorate cu 15 % pentru mii de dascăli din Timiş. De când vor avea o leafă mai mare

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Ministrul Educaţiei le face o surpriză plăcută celor peste 300.000 de oameni angajaţi în învăţământul din România, cadre didactice şi personal auxiliar. După discuţiile de ieri cu sindicatele, Sorin Cîmpeanu a anunţat că salariile acestora vor fi majorate cu 15 % începând cu data de 1 decembrie. Prin urmare, dascălii vor primi o leafă mai mare în luna ianuarie a anului următor.

”Am convenit ca după ce s-au acordat creşteri salariale de 10 la sută pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, 5 la sută în martie şi 5 la sută în septembrie, după ce s-au acordat creşteri de 12 la sută pentru personalul nedidactic, în luna august, să se mai acorde în acest an, începând cu 1 decembrie, o creştere de 15 la sută pentru tot personalul din învăţământ – didactic, didactic auxiliar şi nedidactic”, a anunţat ministrul Educaţiei.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, este încântată că s-a luat această măsură. “Probabil că acum s-ar face o dreptate, pentru că după anul în care ni s-au diminuat salariile, adică în 2010, niciodată, deşi s-a zis că noi am ajuns la salariul de la care am plecat, cred că niciunul dintre noi nu poate să confirme acest lucru. Şi dacă am ajuns, am ajuns din majorări care au rezultat ca urmare a trecerii anilor şi a treptelor de vechime. Deci, a trebuit să îmbătrânim ca să ajungem la un salariu mai mare sau să ne apropiem de ceea ce am avut cândva. Ar fi cel mai frumos cadou de Crăciun această majorare de salarii”, a explicat Aura Danielescu.

În judeţul Timiş lucrează aproximativ 10.000 de oameni în şcoli. Dintre aceştia, 6.723 sunt cadre didactice, iar restul personal auxiliar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *