Sacosu Turcesc aproape sa intre in carantina. Comunele vecine propuse pentru zona de protectie

Sacosu Turcesc aproape sa intre in carantina. Comunele vecine propuse pentru zona de protectie

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Comuna Sacoșu Turcesc din județul Timiș este aproape să intre în carantină.  Aici primăria a fost închisă de luni pentru că o angajată a fost confirmată cu coronavirus. Angajații in frunte cu primarul sunt la autoizolare.

Conform anchetei epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică Timiș, în perioada 28-31 martie, au fost testate pozitiv pentru Covid-19 cinci persoane, din care una a decedat. Cele cinci persoane au 21 de contacți depistați. Primarul localității a solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență instituirea carantinei.

În cadrul ședinței s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea măsurii de carantinare asupra localității Sacoșu Turcesc din comuna Sacoșu Turcesc, județul Timiș. Totodată, s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea zonei de protecție pentru toate satele aparținătoare unității administrativ teritoriale Sacoșu Turcesc și pentru unitățile administrativ teritoriale limitrofe (Liebling, Nițchidorf, Chevereșu Mare). S-a mai luat o hotărâre, în baza căreia s-a aprobat intensificarea măsurilor în ceea ce privește respectarea restricțiilor de circulație a persoanelor și autoturismelor la intrarea și ieșirea din arealul comunei Sacoșu Turcesc, județul Timiș”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.