Săcălaz spune nu fracturării și se pregătește de referendum

Săcălaz spune nu fracturării și se pregătește de referendum

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0

Asociația Pro Mediu Timiș în colaborare cu cetățenii comunei Săcălaz și consilierii locali au organizat în acest sfârșit de săptămână, pe 7 martie, o adunare populară informativă despre riscurile exploatării resurselor prin fracturare hidraulică.

Au participat peste 300 de localnici și printre vorbitori s-au aflat dl. ing. Mircea Goloșie, dl. ing. Alexandru Hernea, dl. ing. Dimitrie Muscă, părintele Borza, dna. Ceparu Mărioara, alături de numeroși localnici. În cadrul evenimentului s-a amintit și faptul în zona Săcălaz și a satelor aparținătoare peste 50 de oameni au fost hărțuiți și dați în judecată de către firmele de prospecțiuni, dar din fericire aceste procese au fost câștigate. Adunarea a fost o pregătire pentru referendumul din 15 martie, organizat tocmai ca acești cetățeni să poat avea un cuvânt de spus, decisiv și democratic, pentru binele comunității lor, ce numără peste 6800 de votanți.

Cetățenilor le este realmente frică de o eventuală exploatare și se tem pentru comunitatea lor, apa lor potabilă și viața lor. “Acest referendum pune în practică poziția asumată public de președintele României prin intermediu Facebook în campania electorală, cum că nu se vor implementa proiecte de exploatare a resurselor fără consultarea prealabilă a comunităților locale afectate. Ne dorim ca în perioada următoare metoda de consultare numită referendum să fie preluat și în alte localități, până când Guvernul va realiza că există o majoritate copleșitoare a românilor care nu doresc această metodă nocivă de exploatare a resurselor” concluzionează Budai Amandi-Bianka, președinte al Asociației Pro Mediu Timiș și cetățean al Săcălazului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *