Să plantăm fapte bune: 1 milion de copaci, într-o zi! În Timiş vor fi 75.000

Să plantăm fapte bune: 1 milion de copaci, într-o zi! În Timiş vor fi 75.000

- in Locale, Social, Stiri
0

Sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, Asociația EcoAssist, alături de 5 organizații non-guvernamentale de protecția mediului din România, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, organizează cea mai amplă acțiune de împădurire din România „Plantăm fapte bune în România” pe bază de voluntariat va demara, în 14 noiembrie.

”Prin această acțiune dorim să demonstrăm că, printr-un parteneriat solid între autorități și societatea civilă, se poate naște cea mai amplă acțiune de împădurire din România. Încă de la preluarea mandatului de ministru, situația pădurilor din țara noastră a fost una dintre principalele mele preocupări. Strategia noastră a început cu modificări legislative, prin adoptarea noului Cod Silvic și a continuat cu partea de prevenție și control, prin îmbunătățirea Radarului Pădurilor și înființarea Gărzilor Forestiere. Această acțiune face parte din al treilea pilon al strategiei noastre și se referă la extinderea fondului forestier național. În ceea ce ne privește, ne vom implica cu toate resursele în acțiune și așteptăm la o participare masivă din partea populației”, a declarat Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor va fi partenerul instituţional al acestui demers amplu, prin care 1.000.000 de copăcei vor fi plantaţi pe terenuri publice neproductive. Aceștia vor fi îngrijiţi pe o perioadă mai mulți ani, până la atingerea maturității.

Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, echipa „Plantăm fapte bune în România”  îi invită pe cei interesaţi să se implice în creșterea suprafeței împădurite a țării.

În judeţul Timiş, acţiunea din 14 noiembrie va avea loc în comuna Sânmihaiu Român, sat Utvin 15 ha de teren neproductiv în zona depozit cenuşă şi zgură de termocentrală  (aceasta fiind una dintre cele mai importante surse de poluare din judeţ atât pentru aer, sol cât şi pentru apa freatică). Se vor planta 75 000 de puieti, cu un efectiv de voluntari de 3 000 persoane. La nivel de judeţ proiectul este implementat de asociaţia ECO CLUB Timişoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *