Să nu mori azi! (dedicat victimelor regimului Băsescu)

Să nu mori azi! (dedicat victimelor regimului Băsescu)

- in Actualitate, National
0

Dacă ar fi să mori astăzi nu ştiu să îţi spun dacă ar fi mulţi care te-ar plânge sau şi mai mulţi care s-ar bucura. Ideea e că ai pierde o parte din show-ul mediatic împrăştiat prin televiziuni naţionale, locale, prin ziarele qualty sau cele de scandal. Cum să ratezi momentul să o vezi pe Elena Udrea cu cătuşe la mâini, pe Traian Băsescu lustruindu-și mandatul pe la congresele PMP sau pe Dan Diaconescu la fel de senzațional, dar legat.

Dacă pentru Elena Udrea soarta s-a hotărât odată cu avizul parlamentului care o va trimite pe aceasta după gratii obligând-o să schimbe rochiţele de la Paul and Shark pe trainingul puturos din închisoare, pentru Traian Băsescu situaţia devine  şi mai gri. Personajul intră în tot mai mare penibil odată cu fiecare apariţie televizată. Fostul preşedinte a fost prezent la sfârşit de săptămână la congresul PMP motivând că simte nevoia să îşi „apere mandatul” Care mandat? A! acela câştigat în faţa lui Geoana cu voturile din străinătate, acela în care a tăiat pensii şi salarii, acela în care îl înjura pe Raed Arafat în Prime-Time, acela în care invita jurnalistele pe masă nu înainte de a le face ţigănci împuţite. El este inițiatorul societăţii isterizate în care ne aflăm, el este acela care se uită în ochii electoratului PRM spundu-i că îl iubeşte, iar ulterior făcea vizite de curtoazie în Harghita şi Covasna spunând că declaraţiile lui de dragoste erau de fapt pentru UDMR. Gândiţi-vă dragi concetăţeni că la un moment dat Crin Antonescu un personaj carismatic, dar destul de isteric era varianta de schimb pentru Băsescu…

DA! Şi suntem isterizaţi cu toţi. Astăzi în Piaţa Operei din Timişoara într-o simplă promenada aud în spatele meu un copil la maxim 7 anişori cerând mamei sale un biscuite. Răspunsul a fost unul memorabil. O palmă peste cap şi un răspuns sec. „Mai vrei?” Băiatul a început sa plângă şi a mers mai departe. În momentul ăla am avut senzaţia că acel copil suntem noi toţi românii plezniţi peste ceafă de politicieni. Sigur că îi iertăm şi mergem mai departe în alte ţări, pe alte meleaguri. Şi pentru că veni vorba de plecări vă aduceţi aminte cine ne încuraja să plecăm din ţară? Exact Traian Băsescu responsabil pentru integrarea şi dezintegrarea noastră a tuturor. Uite domnule preşedinte ce bun era un singur bilet de avion doar dus în Insulele Bora Bora pentru Elena Udrea. Știați dumneavoastră ce știați! Vorba bunicii nu e pentru cine se pregăteşte ci pentru cine se nimerește. Iar Udrea s-a nimerit nu glumă.

Săptămâna aceasta şi Dan Diaconescu are de înfruntat o decizie a justiţiei se pare că de la tomberon la scaunul de prezidenţiabil și apoi către puşcărie nu e lucru tare complicat. După închiderea OTV se pare că „Domnul Dan” a fost looser-ul de serviciu al țării. Ce s-o fi întâmplat domnule de nu și-a luat nici el o insulă alături de Nuți Udrea în Bora Bora. Măcar o împărţeau pe jumătate frăţeşte şi acum erau poate liberi fără sunete de cătuşe şi paturi suprapuse. Și pe cale logică vedem că doi prezidențiabili sunt acum pușcăriabili. Au mai ramas 12 din care unul a câștigat și cu siguranță nu urmează. Așa o fi politica cu două tăișuri: ori iei mandatul, ori megi la pușcărie. Ori ambele…

De asta e bine să nu mori azi să îi vezi pe toţi groparii tăi îngropaţi înaintea ta. Însă să nu crezi că pentru tine nu vor exista alţii gata să te execute peste alţi 4-5 sau poate 10 ani. Iar dacă ai muri să şti că lacrimile unora pot fi false bucuria e întotdeauna sinceră însă nimeni şi nimic nu vor putea întrece ipocrizia mea, a ta, a tuturor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *