S-a deschis expoziția de agricultură Banat Agralim, la Timișoara: utilaje și tractoare inteligente, animale și produse tradiționale FOTO

S-a deschis expoziția de agricultură Banat Agralim, la Timișoara: utilaje și tractoare inteligente, animale și produse tradiționale FOTO

banat agralim

Banat Agralim, cea mai mare expoziție de agricultură din vestul țării, s-a deschis astăzi, în campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinată a Banatului. Potrivit organizatorilor, la eveniment participă peste 150 de expozanți, în special producători de utilaje și tractoare inteligente, printre care și un elicopter, dar și mici producători locali. Cei din urmă le oferă timișorenilor care trec pragul Banat Agralim în special  brânză, cârnați, țuică sau miere de albine. În cadrul expoziției sunt prezentate și sute de animale precum cai, vaci, oi, găini, capre sau porci.

Expoziția Banat Agralim este organizată de universitatea timișoreană în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

“Doresc să le mulțumesc firmelor expozante care au venit și să le felicit că anul acesta sunt alături de noi. Ne-am străduit să aducem împreună știința, practica și arta de a face agricultură inteligentă. Sperăm că în aceste trei zile expozanții, peste 150 la număr, vor demonstra acest lucru. Doar împreună practica și știința și arta pot face lucruri frumoase pentru viitor”, a afirmat Florica Chiriță, directorul executiv al CCIA Timiș, în deschiderea expoziției.

La eveniment a participat și ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a precizat că în perioada 26  -28 mai, în care are loc Banat Agralim, “se prezintă tehnologia de vârf în domeniul agriculturii”.

Programul de vizitare al expoziții este de vineri până duminică, între orele 09.00 – 18.00, iar intrarea este gratuită.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *