S-au vindecat 6 dintre cele 24 de cadre medicale confirmate cu coronavirus, in Timis

S-au vindecat 6 dintre cele 24 de cadre medicale confirmate cu coronavirus, in Timis

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

În judeţul Timiş, din cele 24 de cadre medicale confirmate pozitiv cu coronavirus au fost vindecate și externate 6 persoane. Internate pentru tratament se mai află 18 cadre medicale. În același timp, au fost identificați contacții direcți ai acestor persoane și a fost dispusă măsura izolării la domiciliu, urmând să fie testate persoanele simptomatice, acolo unde este cazul.

Cât despre cei 10 nou-născuti depistaţi pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, la Maternitatea Odobescu din Timișoara, în urma retestarii s-a constatat că 9 dintre acestia sunt negativi, iar nou-născutul pozitiv se află internat la Clinica Bega, desemnată pentru tratamentul acestor cazuri, împreună cu mama (depistată, la randul ei, pozitivă).

In urma controalelor efectuate de catre inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică la nivelul unităților sanitare cu paturi, s-a constatat nerespectarea măsurilor impuse în situații epidemiologice deosebite, în unele cazuri, motiv pentru care s-a aplicat o sanctiune contravențională în valoare de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile legale in vigoare. În același sens, se continuă și azi verificarile la Spitalul Municipal, unde, o echipă de inspectori din cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică efectuează controlul specific, pentru a supraveghea respectarea măsurilor impuse“, spun reprezentanții DSP Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *