S-au impartit bani in Timis. 9 milioane de lei catre primarii

S-au impartit bani in Timis. 9 milioane de lei catre primarii

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Consilierii județeni din Timiș s-au întrunit miercuri, 19 septembrie, în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi s-au regăsit două proiecte. Un proiect care prevede rectificărea bugetului propriu, de aproximativ 15 milioane de lei, care merge spre școli speciale, Spitalul Județean și instituții decultură.

Față de foarte multe județe din țară, suntem cu un buget pe plus. Am aprobat două proiecte, în primul rând, rectificarea bugetului propriu, o sumă de aproximativ 15 milioane de lei, care în mare parte merge spre funcționalitate, merge spre ceea ce înseamnă școlile speciale, de a rezolva ultimele probleme în această toamnă, merge spre Spitalul Județean, merge spre instituțiile din subordine ale Consiliului Județean, instituțiile de cultură, în mod special, pentru a închide anul 2018 așa cum ne dorim, ținând cont că este un an deosebit, anul Centenarului și ne dorim ca în această toamnă prelungită să avem foarte multe evenimente și acțiuni în acest sens”, a spus președintele CJT, Călin Dobra.

Cel de-al doilea proiect care s-a aflat pe masa consilierilor județeni prevede repartizarea sumelor din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2018, în valoare de aproape 9 milioane de lei.

Cel de-al doilea proiect pe care l-am votat a fost pentru distribuția sumelor spre unitățile administrative teritoriale, pentru criteriul de dezvoltare, pentru investițiile din județul Timiș și discutăm de o sumă de 8.950.000 lei, care a fost distribuită în mod aproape egal tuturor UAT-urilor din județul Timiș, datorită faptului că am discutat cu toți primarii din județul Timiș și au nevoie de aceste sume și nu pot să renunțe la niciun fel de sumă, ținând cont că este o perioadă în care trebuie să asigure cofinanțările la proiecte, trebuie să asigure cheltuielile neeligibile la alte proiecte. Categoric, tot timpul înainte de a face astfel de distribuții spre UAT-uri discutăm cu primarii pentru a afla foarte clar necesitățile și nevoile lor, pentru că există situații când anumiți primari nu au mai avut nevoie de astfel de sume și am putut să le distribuim spre alte primării care aveau maximă nevoie”, a mai spus Dobra.