S-au deschis punctele de prim-ajutor în Timiș, pe timp de caniculă

S-au deschis punctele de prim-ajutor în Timiș, pe timp de caniculă

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul județului Timiș, începând de luni, 12 august, conform planului de măsuri pentru atenuarea efectelor caniculei, aprobat de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel că, în Timișoara sunt deschise cinci puncte de acordare a primului-ajutor: Oficiul Poștal, nr. 1, Timișoara – Bv. Revoluției din 1989, nr. 2; Opera Română Timișoara – Strada Mărășești, nr. 2; Oficiul Poștal, nr. 5, Ghișeul nr. 1, Timișoara – Str. 1 Decembrie, nr. 90; Piața Iozefin Timișoara; Municipiul Lugoj, Casa de Cultură a Sindicatelor – Strada Nicolae Bălcescu, nr. 1.

Cele cinci puncte de acordare a primului-ajutor sunt asigurate de personal din cadrul Societății de Cruce Roșie Timiș și Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Recomandări pe timpul caniculei: Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții; Evitați aglomerațiile, expunerile la soare, efortul fizic intens între orele 11:00 – 18:00; Purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare; Beți 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale și ceaiuri călduțe; Mâncați fructe și legume sau iaurt; Evitați băuturile ce conțin cofeină sau zahăr; Nu consumați alcool – vă deshidratează și vă transformă într-o potențială victimă a caniculei; Nu lăsați copiii/animalele de companie singure în autoturism; Adresați-vă medicului de familie la cel mai mic semn de suferință, manifestat de dumneavoastră, sau de copilul dumneavoastră.