S-a sucit, Fritz. Miercuri va vota pentru ridicarea carantinei în Timișoara

S-a sucit, Fritz. Miercuri va vota pentru ridicarea carantinei în Timișoara

După ce a votat doar pentru carantină sau s-a abținut de la vot, ausländerul de la Timișoara va vota pentru ridicarea carantinei. Dominic Fritz s-a sucit. Un fan înrăit al carantinei, acum nu o mai vrea. El crede că nu mai e necesară o prelungire a carantinei din cauza restricțiilor impuse la nivel național.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș se întrunește miercuri pentru a lua o nouă decizie în ceea ce privește carantina în Timișoara și cele patru comune periurbane, Dumbrăvița, Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda.

Eu din cate știu se lucrează la aceasta analiza DSP care trebuie avizata de INSP și care va face o recomandare pentru sau împotriva carantinării. Poziția mea a fost deja săptămâna trecută. Eu am spus săptămâna trecută înainte să existe o direcție clară de la nivel național despre ce fel de restricții sunt necesare, am spus prelungim pentru șapte zile tocmai pentru că mă aștept ca Guvernul României să își clarifice direcția strategică în care vrea să meargă. Aceste decizii au fost luate și în acest context, eu personal nu văd de ce ar fi benefic să amestecăm acuma măsura carantinării cu alte măsuri care sunt și cu unele și mai stricte decât carantina. Cred că asta duce la o concluzie care nu este productivă. Din punctul meu de vedere cu restricțiile naționale în vigoare pentru municipii cu o rata de incidenta peste 7.5%, Timișoara se încadrează în categorie și cred că aceste restricții sunt clare, sunt unitare si nu are rost să le amestecăm cu continuarea măsurii carantinării. Asta va fi poziția mea mâine în CJSU. Eu nu cunosc încă recomandarea făcută de DSP, nu cunosc argumentele care ar putea sa fie aduse pentru continuarea carantinei“, a spus Dominic Fritz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *