S-a prelungit perioada de valorificare a tomatelor obținute în spații protejate de fermierii din Timiș

S-a prelungit perioada de valorificare a tomatelor obținute în spații protejate de fermierii din Timiș

- in Agricultura, Economie, Locale, Stiri
0

Producători de tomate din Timiș au primit o veste foarte bună: termenul de valorificare a producției s-a prelungit cu două săptămâni, din cauza pandemiei.

Mai mult, în primăvara acestui an, au fost temperaturi deosebit de scăzute pentru această perioadă a anului, situație care a afectat cultura de tomate în spații protejate. Din cauza faptului că numeroși fermierii înscriși în programul “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” pentru anul 2020” nu au reușit să valorifice producția de tomate pentru a fi eligibili, s-a decis necesitatea extinderii perioadei de valorificare a tomatelor de la 15 iunie inclusiv până la 1 iulie inclusiv. De asemenea, se va corela termenul de valorificare cu celelalte termene prevăzute de actul normativ, respectiv termenul de depunere a documentelor justificative și de întocmire de către DAJ Timiș a situației centralizatoare cu sumele reprezentând ajutor de minimis.

Astfel, actul normativ aprobat în 11 iunie prevede valorificarea producției până la data de 1 iulie inclusiv; Depunerea la DAJ Timiș a documentelor justificative care atestă valorificarea producției și copia registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecția plantelor, până la data de 15 iulie inclusiv. De asemenea, este nevoie și de întocmirea de către DAJ Timiș și transmiterea situației centralizatoare a sumelor reprezentând ajutor de minimis la MADR, până la data de 31 iulie 2020.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *