S-a lansat licitația privind modernizarea Clinicii de Balneologie din Timișoara

S-a lansat licitația privind modernizarea Clinicii de Balneologie din Timișoara

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Se face un pas important cu scopul modernizării uneia dintre cele mai importante secții din Timișoara. În această săptămână a fost lansată licitația publică privind realizarea lucrărilor necesare pentru extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Spitalului Municipal Timișoara.

Valoarea totală estimată a contractului este de aproape 14 milioane de lei, la care se adaugă TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 17 decembrie, la ora 15.00.

Clinica de Balneologie ar urma să fie modernizată în cadrul unui proiect european, contractul de finanțare fiind semnat în luna septembrie a anului trecut, banii fiind primiți prin Programul Operațional Regional.

În cadrul proiectului, două etaje vor fi construite în plus față de structura existentă, iar clădirea în care își desfășoară activitatea clinica va fi în întregime reabilitată. Amenajată în 1960, clinica se desfășoară pe o suprafață de puțin peste 3.500 de metri pătrați, din care suprafața construită ocupă peste 1.000 de metri pătrați, în regim de înălțime demisol plus parter. Odată ce va fi modernizată, aceasta se va înălța cu alte două nivele nou construite, astfel că suprafața construită desfășurată va ajunge la aproape 3.000 de metri pătrați.

De asemenea, Clinica de Balneologie va fi dotată cu aparatură modernă și mobilier, iar ambulatoriul va fi reorganizat din punct de vedere funcțional. Totodată, la finalul proiectului se dorește scăderea timpului de diagnostic și tratament pentru pacienții care se prezintă în regim ambulator şi creşterea numărului acestora cu 35 la sută.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *