S-a lansat licitația pentru restaurarea turnului de apărare din Ciacova

S-a lansat licitația pentru restaurarea turnului de apărare din Ciacova

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri, Turism
0
cula ciacova

Timișorenii vor putea admira stelele dintr-un loc inedit din județul Timiș. În cadrul unui proiect european, turnul de apă din Ciacova urmează să fie reabilitat.

În acest sens, recent a fost lansată licitația publică cu privire la “Restaurarea și promovarea Turnului de apă (Cula), monument istoric al orașului Ciacova, județul Timiș“.

Valoarea estimată a contractului de achiziție publică de lucrări este de 3,2 milioane lei, la care se adaugă TVA. Durata contractului este de 78 luni, dintre care execuția lucrărilor ar trebui finalizată în 18 luni, restul reprezentând perioada de garanție acordată lucrării.

Proiectul european în cadrul căruia cula din Ciacova va fi restaurată este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 07 septembrie, la ora 15.00.

După ce va fi reabilitat, turnul de apărare din orașul timișean va fi introdus în circuitul turistic al județului nostru.

În cadrul proiectului, cula va fi restaurată și consolidată, dar și dotată cu echipamente precum proiector, ecran de proiecții holografice, sistem audio, binoclu panoramic și mobilier. Astfel, turiștii vor putea admira stelele direct de pe turnul de apărare.

Se estimează că după restaurare, numărul turiștilor va crește de la 500 la 2.500.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *