S-a lansat licitatia pentru realizarea pasajului Solventul din Timisoara. Care este valoarea investitiei

S-a lansat licitatia pentru realizarea pasajului Solventul din Timisoara. Care este valoarea investitiei

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a anunțat marți, 23 iunie, că în urmă cu două zile, municipalitatea a reușit să publice în Sistemul Electronic de Achiziții Publice procedura de achiziție publică pentru ajustarea proiectului și pentru execuția pasajului Solventul.

Pasajul Solventul este la licitație pentru ajustări de proiect și pentru execuție. Licitația este concentrată pe contractarea unei firme care să execute lucrarea. Da, au trecut mulți ani. Ar fi fost primul pasaj pe care eu mi l-am propus în 2012 să-l realizez, dar nu s-a putut, că lucrurile nu sunt în practică așa simple cum li se pare unora care nu sunt în stare decât de vorbe. În 21 iunie, sâmbătă, a fost publicată în SEAP procedura de achiziție publică pentru acest contract de lucrări, care cuprinde și o ajustare a proiectului tehnic. Evident, beneficitatea acestui proiect o știe orice timișorean. În momentul în care va fi gata lucrarea, nu vor mai veni o mulțime de mașini până în zona centrală, la pasajul Jiul și ce să mai vorbim mai departe, ci legătura sud-nord, nord-sud se va face pe acel inel IV, care va fi închis acolo, la pasajul Solventul și podul Solventul pe care îl vom face în zonă. Va fi un pasaj complex, va fi cel mai larg dintre toate pe care le-am făcut până acum. Vom avea grijă de condiții foarte bune și pentru bicicliști cu această ocazie și vom avea grijă ca peste tot în zonă să fie și spațiile verzi protejate, inclusiv un giratoriu vom amenaja“, a declarat primarul Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, valoarea totală a investiției, estimată de proiectanți, este de 96,7 milioane lei, iar durata contractului, ajustarea proiectului, plus execuție, este de 26 de luni. Termenul de depunere al ofertelor este data de 3 august, la ora 15.00, de Ziua Timișoarei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *