S-a lansat licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză care va lega Oltenia de Banat

S-a lansat licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză care va lega Oltenia de Banat

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri, Utile
0

Ministerul Transporturilor a făcut un pas important în ceea ce privește realizarea unui drum de mare viteză care să lege Oltenia de Banat.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat, într-un mesaj postat pe Facebook, că astăzi a fost lansată licitația publică pentru proiectarea șoselei Craiova – Lugoj. În total, drumul va avea o lungime de 250 de kilometri, iar în viitorul apropiat se va stabili dacă va fi o autostradă sau un drum expres.

Licitația are la bază noul caiet de sarcini cu termene și plăți mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare. Profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu, el putând să varieze pe sectoare, în funcție de costuri și dificultatea terenului. Din contract va reieși un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, așa-numitul “preliminary design” (proiect tehnic “preliminar”), astfel încât o licitație design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovație și adaptare la tehnologia constructorului V”, a explicat Cătălin Drulă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *