S-a încins hora la Timișoara, de Ziua Unirii Principatelor Române FOTO

S-a încins hora la Timișoara, de Ziua Unirii Principatelor Române FOTO

La Timișoara a fost sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române în fața Monumentului Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de lângă sediul Poliției Timiș.

Câteva zeci de persoane s-au adunat, marți, pentru a lua parte la ceremonialul religios și militar pregătit. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, Alin Nica, șeful CJ Timiș, precum și Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, au spus pas acestui eveniment.

Împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza am sărbătorit-o alături de timișoreni. Ziua de 24 ianuarie 1859 va rămâne o zi sfântă în istoria poporului român, istorie pe care avem responsabilitatea să o transmitem mai departe. În aceste vremuri, în care întreaga lume este marcată de schimbări majore, noi, românii, avem nevoie să rămânem uniți, indiferent în ce colț de lume ne aflăm, și să dăm dovadă de patriotism adevărat”, a afirmat Sorin Ionescu, subprefect de Timiș, prezent la eveniment.

Totodată, Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș, a declarat că „astăzi ne aducem aminte cu mândrie de Ziua Principatelor Române. În această zi se împlinesc 164 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească, un eveniment de mare importanță pentru statul modern în care trăim. Luând aminte la istoria noastră, putem construi viitorul pe care strămoșii noștri ni l-au încredințat”.

De asemenea, la ceremonialul organizat în fața sediului Poliției Timiș a participat și Cosmin Tabără Amânar, viceprimarul PNL al Timișoarei, care a precizat că data de 24 ianuarie 1859 reprezintă „un moment despre care istoricii spun foarte multe. Noi, acum, trebuie să continuăm acel drum, trebuie să respectăm și să continuăm munca înaintașilor noștri. Să ne gândim și la românii plecați peste hotare, sunt milioane de oameni afară. Dacă sunt acolo, departe, nu înseamnă că nu suntem uniți, nu înseamnă că nu suntem același popor. Ca reprezentanți ai administrației, ai politicului, avem obligația să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a putea reîntregi acest popor, pentru a readuce unitatea între români”.

Ca de obicei, la finalul alocuțiunilor, a avut loc o defilare militară, iar apoi cei prezenți s-au prins în Hora Unirii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *