S-a elucidat misterul amenzii pentru bălăriile dintr-un parc: Primăria Timișoara are de plătit 10.000 de lei

S-a elucidat misterul amenzii pentru bălăriile dintr-un parc: Primăria Timișoara are de plătit 10.000 de lei

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
Misterul amenzii pe care Primăria Timișoara a încasat-o pentru bălăriile din Parcul Civic a fost elucidat. Dar nu de instituția care ar fi trebuit să comunice oficial rezultatul controalelor, ci de salvatorul PSD al Timișoarei, prefectul Mihai Ritivoiu. Marți seara, a început o adevărată “isterie” pe tema amenzii. Neoficial, Primăria Timișoara transmitea că ar fi luat o amendă de 500 de lei. Garda de Mediu care a realizat controalele în parcuri, nimic… Miercuri în jurul prânzului, s-a trezit prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu să comunice, bineînțeles, pe Facebook că primăria a luat 10.000 de lei amendă.
Înainte de începerea controlului prin parcurile din Timişoara, i-am chemat pe membrii comisiei mixte de control. Le-am spus că nemulțumirea locuitorilor Timişoarei este tot mai vocală, că acest lucru se vede în presa locală şi națională, că există ambrozie crescută şi căpuşe prin iarbă. Le-am mai spus că intenția mea nu este neapărat să dăm amenzi, ci să dinamizăm activitatea primăriei şi să dăm populației un semnal de implicare. Ca dovadă, din momentul imediat ulterior anunțului de control, a început o frenezie a tăierii de iarbă şi de buruieni prin oraş. Controlul este gata. A fost aplicată o amendă în valoare de 10.000 lei şi au fost impuse măsuri, unele cu termen 01 iulie, altele cu caracter permanent. Am să continui să urmăresc starea spațiilor verzi. Avem 50.000 de copii în Timişoara, care au tot dreptul să se bucure în siguranță de spațiile verzi!“, a scris pe Facebook, Mihai Ritivoiu.
Astfel cum rezulta din constatarile efectuate in teren, la data controlului, cele doua parcele din Parcul Cetatii (Parcul Civic), prima parcela, unde se afla bustul lui I.C. Bratianu, si parcela 2, din spatele magazinului Bega, nu sunt intretinute: iarba nu este cosita, ambrozia este crescuta, cosurile din interiorul parcului sunt pline cu deseuri menajere rezultate de la populatie, din unele cosuri deseurile sunt revarsate pe aleile pietonale, si aleile nu sunt maturate, fapt pentru care GNMCJ Timis a aplicat o sanctiune contraventionala, amenda in valoare de 10.000 de lei, conform art.23 al 1 din Legea 24/2007 pentru incalcarea obligatiei legale conform art. 5 lit. f de „a asigura mentinerea curateniei si intretinerea spatiilor verzi” de pe raza UAT Timisoara”, se arată în raportul comisarilor Gărzii de Mediu Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *