S-a deschis centrul de vaccinare non-stop de la Spitalul Județean Timișoara, primul din țară

S-a deschis centrul de vaccinare non-stop de la Spitalul Județean Timișoara, primul din țară

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Premieră la Timișoara. Primul centru de vaccinare non-stop împotriva noului coronavirus a fost deschis, în această dimineața, la ora 08.00, la Spitalul Județean Timișoara. Centrul are opt fluxuri de vaccinare și se află la parterul Secției de Ortopedie, zilnic putând fi vaccinate în jur de 480 de persoane.

Un moment istoric la Timișoara, în această dimineață. Am reușit să organizăm acest centru non-stop de vaccinare, primul de acest fel din România. Doar în primele ore de la lansarea platformei, peste 3.000 de oameni s-au înscris. Deja pentru primele zile avem un grad de ocupare de 100%. Vaccinările se vor face exclusiv în baza unei programări, nu există alte metode, alte scurtături. Acest centru a fost o inițiativă a spitalului județean împreună cu CJ Timiș. Am primit opt fluxuri în care putem vaccina cel puțin 480 de persoane pe zi, exclusiv cu vaccinul Pfizer. A fost ales acest vaccin pentru că crează cel mai rapid imunitate, iar în Timiș, fiind într-o situație particulară ca și zonă roșie, am dorit să putem vaccina cât mai mulți oameni și cât mai repede, să putem obține o imunitate cât mai repede. Avem în centru peste cinci doctori, peste opt asistente și șase registratori“, a afirmat Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean Timișoara.

Conform șefului unității medicale, în primele trei zile se vor face vaccinări până târziu în noapte, iar abia apoi acesta va fi deschis non-stop, pentru că încă se lucrează la platforma pentru programări.

De asemenea, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat că este meritul timișenilor și timișorenilor inaugurarea acestui centru de vaccinare non-stop, pentru că “știm să gândim în afara turmei“. Șeful CJ Timiș a mai anunțat că, aseară, a avut o discuție cu coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care l-a asigurat de sprijinul lui pentru implicarea în campania de vaccinare și a medicilor de familie, dar și de alocarea unui număr mai mare de vaccinuri în județul Timiș.

M-am consultat cu Valeriu Gheorghiță dacă ideea noastră de extindere a vaccinării folosind întreg personalul sanitar disponibil, medici de familie, asistente, medici rezidenți, studenți în anii terminali, este fiabilă și o putem aplica rapid, acum, ca să producă rezultate cât mai curând. Răspunsul a fost pozitiv, încercăm să operaționalizăm această campanie de vaccinare cu medicii de familie în aproximativ o săptămână. DSP va lua legătura cu medicii de familie și va vedea care este disponibilitatea din partea lor, astfel încât cât mai repede să putem distribui vaccinuri AstraZeneca și mai apoi, când vor apărea și în România, vaccinuri Johnson & Johnson să le distribuim către medicii de familie, deoarece nu necesită condiții speciale de vaccinare, așa cum este cazul cu vaccinurile Pfizer și Moderna“, a detaliat Alin Nica.

Potrivit șefului Direcției de Sănătate Publică Timiș, Flavius Cioca, astăzi, la nivelul județului nostru, au fost deschise 30 de noi fluxuri de vaccinare. “Noi reușim să vaccinăm în jur de 2.500 de persoane constant și se mai adaugă cele 1.800 introduse astăzi. Scopul nostru este să ajungem peste cifra de 5.000 într-un interval de câteva zile“, a adăugat șeful DSP Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *