S-a deschis Centrul de colectare separată a deșeurilor din comuna Moșnița Nouă

S-a deschis Centrul de colectare separată a deșeurilor din comuna Moșnița Nouă

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0

Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID Timiș) au participat, astăzi, alături de autoritățile locale din Moșnița Nouă și operatorul Retim Ecologic Service SA la inaugurarea Centrului de colectare separată a deșeurilor din comuna Moșnița Nouă. Acesta este înființat conform prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor.

Persoanele fizice care au domiciliul în comună sau care dețin în proprietate un imobil pe raza comunei, pot depune  gratuit      deșeuri precum deșeuri cu conținut periculos, materiale textile, ambalaje metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, deșeuri electrice, electrocasnice și electronice (DEEE), lemn și mobilier, deșeuri vegetale, deșeuri provenind din construcții/amenajări care nu necesită autorizație de construire, etc.

Mai multe detalii despre programul de funcționare și categoriile de deșeuri preluate la centru  se regăsesc în  Regulamentul de funcționare a punctului de colectare  separată a deșeurilor.

Îi felicit pe dl Florin Bucur – primarul comunei Moșnița Nouă și Consiliul Local al comunei Moșnița Nouă pentru deschiderea acestui centru și le mulțumesc pentru  implicarea în gestiunea deșeurilor. Deschiderea acestui Centru de colectare vine în completarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor fiind benefic  locuitorilor comunei Moșnița Nouă pentru depunerea tuturor acestor categorii de deșeuri. Încurajăm cetățenii comunei să utilizeze această infrastructură care este creată în scopul protejării mediului și creșterii calității vieții“, a declarat Valentin Tudorică, vicepreședintele Consiliul Județean Timiș, președintele ADID Timiș.

Înființarea acestuia este un prim pas spre normalitate și pentru o gestionare cât mai corectă și eficientă a deșeurilor. Încurajăm această inițiativă să fie preluată și implementată și în celelalte localități din județ și acordăm sprijinul nostru UAT-urilor în acest sens“, a declarat Romeo Ursu – director executiv ADID Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *