S-a demarat licitatia pentru noua maternitate de la Timisoara

S-a demarat licitatia pentru noua maternitate de la Timisoara

Se fac pași pentru realizarea noii maternități a Spitalului Județean din Timișoara. Consiliul Județean Timiș a demarat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor, fără a avea semnat contactul de finanțare.

Maternitatea Spitalului Județean se va realiza din fonduri europene prin Programul Transfrontalier România – Ungaria. „Studiul de fezabilitate a fost finalizat și recepționat. S-a transmis întreaga documentație către Biroul de Cooperare România – Ungaria pentru că acest proiect este câștigat prin Programul de Cooperare Transfrontalier România – Ungaria, în valoare de aproximativ 50 de milioane de lei, cu TVA inclus. Pentru a scurta termenul de realizare a acestui proiect a fost demarată licitația de proiectare plus execuție fără a avea semnat în acest moment contactul de finanțare. Ne dă posibilitatea pentru că avem aprobat contactul de finanțare, doar că nu a venit efectiv documentul să-l semnăm. Ne dă posibilitatea demarării și am și făcut acest lucru a proiectării plus execuție, cu condiția că dacă ne vom mișca mai repede decât obținerea contractului de finanțrae, există o clauză, și nu vom semna contactul de execuție decât la momentul când vom avea contractul de finanțare. Nu am mai vrut să stăm câteva luni până primim contactul de finanțare”, a spus luni, 16 septembrie, președintele CJT, Călin Dobra.

Maternitatea va avea, ca noutate, procedura de inseminare în vitro. Suprafața maternității va fi de 6.000 de mp din care 4.700 mp utili. Maternitatea va avea secție de ATI, bloc operator, săli de naștere, cameră de gardă și spații de cazare pentru mame și copii. Durata efectivă a realizarea investiției de la demararea lucrărilor va fi de doi ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *