Rusia se pregateşte de invazie în Ucraina

Rusia se pregateşte de invazie în Ucraina

- in Actualitate, International, Stiri
0

Rusia maseaza trupe si armament greu, printre care si lansatoare mobile de rachete si tancuri, la granita cu Ucraina, transmite Reuters.

Multe din vehiculele militare au placutele de inmatriculare sau elementele de identificare inlaturate. Totul se intampla la o baza militara din Kuzminsky, aflata la 50 de kilometri de granita cu Ucraina. La inceputul acestei luni, comandantul militar al NATO, generalul Philip Breedlove, a declarat ca separatistii profita de incetarea focului pentru a se reinarma si a porni o noua ofensiva.

Rusia a negat ca este implicata in conflictul din estul Ucrainei. Ministrul Apararii a declarat ca nu are niciun comentariu de facut despre concentrarea de trupe de la Kuzminsky.

Intrebat de Reuters daca prezenta autovehiculelor fara semne de identificare este un semn ca Rusia se pregateste de invazie, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a arata indignat de formulare si nu a raspuns. Reuters precizeaza ca numarul echipamentelor militare este de trei ori mai mari acum fata de luna martie, cand reporterii au mai fost in zona. De asemenea, reporterii au observat ca drumul care leaga Kuzminsky de Ucraina a fost proaspat reparat, astfel incat vehiculele grele se vor putea deplasa mai usor.

O militanta pentru drepturile omului din Rusia, care are legaturi stranse cu familiile militarilor rusi, Valentina Melnikova, a declarat ca are informatii potrivit carora trupe care se indreapta spre Ucraina se afla incartiruite in regiunea Rostov. Ea a vorbit cu mama unui militar stationat la Totskoye, langa granita cu Kazahstan: „Ei urmeaza sa fie transferati dupa 20 mai in regiunea Rostov, iar apoi in Ucraina. Au fost pusi sa semneze documente ca vor pastra secretul si ca actioneaza in mod voluntar”.

Acestea sunt cateva din imaginile difuzate de Reuters cu armamentul concentrat la granita cu Ucraina.

Sursa nasul.tv.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *