Rugăciuni pentru bănățeni cu ÎPS Ioan, la începutul noului an civil 2020

Rugăciuni pentru bănățeni cu ÎPS Ioan, la începutul noului an civil 2020

- in Locale, Social, Stiri
0

Sute de bănățeni au venit, în noaptea dintre ani, la Catedrala mitropolitană din Timișoara, pentru a participa la Slujba Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos și pentru a întâmpina, prin rugăciuni doxologice, cununa noului an civil. Ceremonialul religios a fost oficiat de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului, împreună cu preoții și diaconii Catedralei.

În ziua de Anul Nou, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Tăierea împrejur cea după trup a Domnului şi face pomenirea Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, la Catedrala Mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din urbea de pe Bega, ÎPSS Ioan a săvârșit, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta Liturghie a marelui ierarh capadocian.

În cadrul slujbei euharistice, un număr mare de copii și tineri s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

După Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, Mitropolitul Banatului a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură despre importanța praznicului, precum și despre viața și faptele Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, apărătorul dreptei credințe, într-un timp în care ereziile trinitare divizau unitatea Bisericii lui Hristos.

Cu prilejul începutului anului nou civil, Întâistătătorul Mitropoliei Banatului a transmis credincioșilor bănățeni urări de sănătate și un an roditor în împlinirea faptelor bineplăcute lui Dumnezeu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *