Ruga şi Fii satului Lenauheim, la cea de-a ediție

Ruga şi Fii satului Lenauheim, la cea de-a ediție

- in Locale, Social
0

Primăria și Consiliul Local Lenauheim, împreuna cu  Asociaţia şvabilor originari din Lenauheim în Germania (HOG Lenauheim), organizează „Ruga și Fiii satului Lenauheim 2014”, ediţia a VI-a, în perioada 5 -7 septembrie.

Festivităţile sunt dedicate tuturor locuitorilor din comuna Lenauheim, fii ai satului care trăiesc în România, dar şi care traiesc în străinătate.

Portul popular românesc va fi purtat cu cinste și mândrie de tinerii din Lenauheim  la primirea invitaților, la însoțirea nașilor la Biserica Ortodoxă pentru oficierea slujbei religioase de Ruga satului și la spectocolul de dansuri populare. Prin grija Consiliului Local și a Primăriei Lenauheim, s-au achiziționat costume populare românești pentru toate cele trei localități, în cadrul proiectului ”Dotare cămine culturale”.

O noutate în acest an este reprezentată de vizita grupului de dansuri populare şvabeşti din oraşul Würzburg din Germania.

Primăria Lenauheim, cu sprijinul HOG Lenauheim, doreşte iniţierea unui parteneriat între Muzeul Şvăbesc din Würzburg şi Muzeul din Lenauheim. Primul pas este vizita grupului de dansuri şvăbeşti şi tipărirea unui pliant pentru Muzeul din Lenauheim în limbile română, engleză şi germană, cu fotografii din muzeu şi realizat de Asociaţia şvabilor bănăţeni din Germania şi HOG Lenauheim.

La eveniment va participa primarul orașului Kirn din Germania împreună cu alți primari din zonă, în vederea dezvoltării relației dintre Primăria Comunei Lenauheim și Primăria Orașului Kirn

Un eveniment important în acest an va fi constituit prin sfinţirea Bisericii Catolice, după renovarea acoperişului. Este o lucrare care dovedeşte, din nou, buna colaborare între Primăria Lenauheim, HOG Lenauheim şi Dieceza Catolică Timişoara. Biserica Catolică din Lenauheim este un monument  înscris în patrimoniul istoric naţional. Dintre interpreţii de muzică populară care vor urca pe scena îi amintim pe Titu Vereşezan şi pe Conel Briciu, cu formaţia sa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *