Românii vor scăpa de poprirea conturilor?

Românii vor scăpa de poprirea conturilor?

- in Economie, Locale, Stiri
0

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că românii vor scăpa de poprirea conturilor și că această decizie va fi luată la pachet cu alte măsuri care să vină în ajutorul contribuabililor.

Guvernarea PSD-ALDE susține că își respectă promisiunea de a transforma instituțiile statului în partener și îndrumător al contribuabilului – cetățean sau companie. În ANAF se lucrează intens în acest sens, iar până la finalul anului vor fi adoptate măsuri care să elimine abordările agresive, prigonitoare ale statului.

„Românii nu vor mai avea conturile poprite pe neaşteptate. Se va institui o procedură care, în temeiul comunicării dintre stat și contribuabil, previne și/sau rezolvă civilizat situații litigioase ori de impunere și/sau de neplată a obligațiilor fiscale.Va fi eliminată şi lista cu datornicii persoane fizice publicată ANAF. Nu este de niciun interes public ca obligațiile față de stat ale unei persoane să fie expuse tuturor; instituțiile statului abilitate au datoria să aplice legea și să facă demersurile necesare impuse de situația concretă a fiecărui caz. Se va publica, în continuare, doar lista firmelor cu datorii la stat, pentru că este util ca, de exemplu, o companie să știe dacă un potențial partener are sau nu obligații către stat neachitate”, susține Teodorovici .

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *