ROMÂNIA și Planul MARSHALL (II)

ROMÂNIA și Planul MARSHALL (II)

de Robin H

Planeta se scutură! Dacă avem CoVid-19 care determină criza și convulsia economiei mondiale, știm noi regula căci este aceiași: pierderile se naționalizează, asta în timp ce profitul se privatizează. Pachetul de împrumut al guvernului tot cetățeanul îl plătește, mai vine și inflația, noi știm lecția și suntem obișnuiți. Decese Covid-19? Raportat la accidentele circulație (1.350.000 decese anual) nu sunt mai multe însă economia mondială va fi grav afectată. La război ești executat acuma stai mascat speli bine mâinile, Ok.

Când vorbeam de Planetă la altceva ne gândeam, peste 2 ani suntem 8.000.000.000 locuitori adică cu 3.000.000.000 mai mulți decât eram la revoluție(1990). Aveți idee câte țigări fumează planeta doar într-un singur minut? 10.000.000 țigări/minut și 100.000.000 țigări cât citești un editorial. Internet au peste 4.500.000.000 locuitori dar nu avem Guvern mondial și Politica copilului unic. Lipsa controlului se extinde și la cheltuiala cu sănătatea publică $6.000.000.000.000 pe an adică $1000 / locuitor, teoretic. Preocuparea OMS pentru Starea de sănătate, Starea de bine fizică/psihică și socială rămâne deziderat pentru că în fapt preocuparea societății sau a unui guvern anume pentru sănătatea socială, nu există. Gândim uneori și zicem: “Lumea e nebună!” dar OMS precizează, trebuie clădită și sănătatea socială.  Deocamdată cheltuim enorm pe consum iar conceptul de “sănătate socială” nu este definit! E greșit.

OMS ne cere azi să copiem Suedia! Dr. Mike Ryan, expert ONU, a declarat: “Sunt lucruri de învățat de la această țară scandinavă, care s-a bazat pe autoreglementarea cetățenilor ……. Ceea ce a făcut în mod diferit este că s-a bazat foarte mult pe relația cu cetățenii și capacitatea și voința acestora de a implementa auto-distanțarea socială și auto-reglementarea …….. În acest sens ei au implementat o politică publică printr-un parteneriat cu populația” (Iar lumea întreagă a fost surprinsă, comentează !)

Banatul Meu a publicat primul despre Suedia la 26 Aprilie 2020: “Niciunul dintre analiștii ori formatorii de opinie, însă, nu este capabil a fundamenta Teoria Sociobiologică potrivit căreia Comportamentul Social este Rezultatul Evoluției. Avem Suedia și țările nordice cu o societate evoluată grație unor măsuri sociale întreprinse cu 100 de ani în urmă și unde este dovedit cum evoluția a determinat o Conlucrare Socială și o Interacțiune cu Mediul Natural, acestea la rândul lor provocând o Evoluție Genetică a Comportamentelor Sociale Avantajoase (EGCSA). CoVid19 este negreșit un moment de respiro pentru mediul natural iar societatea poate merge înspre conlucrare. Evoluția Comportamentală a Societății va defini lumea aranjamentului viitor” citat din Editorialul RO și Planul Marshall (I) – (Formator de Opinie)

Dar ce este acela un Formator de Opinie? Răspuns: Editorialul următor va clarifica pe deplin conceptul.

Deocamdată probăm inexistența unor autentici formatori de opinie în România. Mulți ” tare în clanță ” care fac gălăgie așa cum bate vântul. Șopârlele spațiului public au grijă de manipularea spațiului politic după cum apare interesul. Când apare un autentic formator de opinie, mai ales din străinătate, un concept sau o idee de importanță regională sau globală în mass-media românească, acesta e anihilat. Așa-numiții formatorii de opinie din România (top-influenceri) sunt milionari și aparte de toți ziariștii știriști ori ziariștii de informație care abia primesc câteva sute de € lunar. Deh, Ubiquitous ziarist ce aleargă și transpiră nu merită mult, el nu-i formator de opinie. Gala Societatea Civilă România unde trebuie să atribuie cuiva premiul formator de opinie, așa cere Gala Societății Civile Anuale. Așadar fără ziariștii cunoscuți Cristoi/CtP/CornelN ce așezi în față? Ăștilalți cu emisiuni radio cam vopsiți ori politruci oltenești, ei sunt unul și unul. Atunci cine primește Premiul Societății Civile Formator de Opinie în 2015? Cauți tu pe Internet și afli: “societatea civila premii formator opinie“și îți apare Fundația Regina Maria!

Premiul special formator opinie pe anul 2015 Fundația Regina Maria Policlinica Socială Baba Novac!

Toate bune numai că Policlinica Socială Baba Novac oferă servicii medicale celor care au nevoie, iar la Tv-uri avem acele personaje ‘tare în clanță’ și slabe în comunicare cu bârfa în politichie singura ocupație.

https://www.galasocietatiicivile.ro/presa/comunicate/fundatia-regina-maria-a-castigat-marele-premiu-al-galei-societatii-civile-2015-15367.html

După anul 2015, în lipsă de ”babe sociale” îl găsiră ca formator pe Facebook RBogdan dar aista-i tare-n clanță de tot a devenit mare om politic. Atunci cui mai atribuim premiul Gala Anuală formator opine?

Editorialul este astăzi cu un titlu anume, România și Planul Marshall (II). Vă amintiți de îndrăzneața ipoteză a unui Plan Marshall de $15.000.000.000 parteneriat România – SUA, profitul în cotă 50%/50%. Dar să nu ne îmbătăm cu apă rece. Fiindcă asta nu se poate și noi nu putem face asta așa precum nu suntem nici în stare să re-alipim la România provincia noastră străbună Basarabia deși asta este posibil.

Editorial RH înseamnă un pahar mereu pe jumătate plin, întâi să lămurim ce-i aia formator de opinie.